Дария Стоянова омайва "Златната монета" в Болоня

10-годишната чаровница представя България на грандиозния конкурс за детска песен

Дария Стоянова омайва "Златната монета" в Болоня | StandartNews.com

Дария Стоянова ще защитава честта на България на култовия фестивал за детска песен „Златната монета“ в Болоня. 10-годишната чаровница с прекрасен глас с удоволствие влиза в благородната надпревара в супер престижния форум, който по традиция ще се проведе през първите дни на декември в красивия италиански град.   

Дария пее и танцува, още от преди да проходи и да проговори. “В тези моменти се чувствам красива и добра, музиката е всичко за мен, прави ме щастлива“, споделя тя. През последните две години Дария участва в различни музикални състезания - в Tour Music Fest в Сан Марино и на „Арлекин“ в Рим, където печели първите места и две специални награди.

На „Златната монета“ Дария ще изпълнява песента „Здравей, Европа“ заедно с 8-годишната Елиза от Албания и Александрос на 6 от Гърция. Ще им акомпанира световноизвестният детски хор "Амброзиано" от Болоня с диригент Сабрина Симони.

Лудовико Сакол и Арканджело Кровела са авторите на „Чао, Европа“ – песента, която разказва за нашия общ дом Европа, в който децата  мечтаят да пътуват и да опознават нови страни. Но за съжаление мирът все още не е за всички и те копнеят за по-хубави дни.

Дария наследява вокалната дарба и изключителното си чувство за музика от баба си, Светла Желева, която преди време завладя MTV с песента „Тази вечер“ и майсторски миксира алтернативен фолклор с поп ритми. Светла Желева и дъщеря й, Светла Джуниър, са първите българки, пробили в MTV с хит, в който са вплетени фрагменти от богатата съкровищница на народните ни песни. Светла Желева е била водеща в италианските канали RAI 1 и RAI 2.

Всички българи, които имат желание да подкрепят „Ciao Europa“ в YOUTUBE, могат да я чуят и да сложат лайк. Директното излъчване на „Златната монета“ (ZECCHINO D'ORO) е на 1, 2, 3 декември по Rai 1 – в 17, 30 италианско време, 18, 30 българско време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай