Дара Екимова започва "Война"

Младата певица представи новия си сингъл

Дара Екимова започва "Война" | StandartNews.com

30 човека екип при спазване на всички противоепидемични мерки, 3 дни строеж и подготовка на декори, 50 часа танцови репетиции, отнемане на шофьорска книжка и леко ПТП са само част от статистическите факти в подготовката на „Война“. След тринадесет часов запис в звукозаписното студио, прибирайки се към дома си, Дара Екимова е спряна от полицейски патрул, който отнема шофьорската й книжка, заради неплатена гражданска отговорност. Седмица по-късно, пътувайки към репетиции с хореографа Росица Терзийска, певицата претърпява леко пътно-транспортно произшествие, което за кратко я изкарва от кондиция. За щастие хубавата Дара успява да преодолее уплахата си и да се включи навреме в репетициите с танцьорите Ева Маринова, Тея Радева, Миглена Ангелова и Никол Карушкова. За да бъде в перфектна форма талантливата изпълнителка се подлага на интензивни тренировки и хранителен режим. Въпреки натоварения график младата певица се подготвя за национално външно оценяване, кандидат-студентски изпити и предстоящия през месец май абитуриентски бал. 

„Отговорността към екипа и ангажиментите ми ме държаха в кондиция, въпреки че на моменти беше много трудно“, споделя Дара Екимова и допълва: „Благодарна съм на всички, които превърнаха „Война“ в още една сбъдната мечта!“

Текстът певицата и Искрен Тончев - Искрата написват, разказвайки лична история на Дара Екимова, в която е изправена пред избор: да се отдаде на разрушителна любов, в която розите се превръщат в разменна единица прошка в опит да компенсират пропуснатите мигове и мили думи или да предпочете собственото си достойнство и увереност. Въпреки болката, тя успява да излезе по-силен и още по-устойчив победител. Песента е посветена на женската сила да прощава и да обича безусловно, изправяйки се пред всяко житейско предизвикателство. Музиката към песента е написана от Искрен Тончев-Искрата. За динамичната, бунтарска песен той избира да съчетае най-доброто от диско-музиката на 80-те и модерния за 2021-а стил synthwave-pop. В клипа, дело на талантливия режисьор Бойко Щонов,  женските енергия и подкрепа са поставени в центъра на историята. Визуалните препратки в космическата интерпретация на видеото отново са с холивудски почерк. Самият Щонов е вдъхновен от стилистиката, с почит към режисьора Стенли Кубрик и неговата класика „2001: Космическа одисея“ от 1968-а, заснета по сценарий на Артър Кларк, както и други негови филми от същия жанр. Немският научно-фантастичен „Метрополис“ от 1927-а година, и превръщането на жената в робот са друга част вдъхновението, както за Бойко Щонов, така и за хореографа Росица Терзийска. Мъжката фигура във „Война“ е моделът от Ивет Фешън Мариан Славков. Костюмната и грим-концепцията са дело на младия Никола Иванов-Флоридов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай