ЧРД в галерия "Артамонцев"

Силвия и Михаил Артамонцеви за 15 години са представили повече от 200 артисти

ЧРД в галерия "Артамонцев"  | StandartNews.com

Елитната столична галерия "Артамонцев" празнува 15 години от първата си изложба в огромна компания на автори, меценати, колекционери, бизнесмени и всевъзможни ценители.

Официалните речи бяха заменени от приятелски благодарности и тостове. Изкуствоведът Аделина Филева отново припомни, че Силвия и Михаил Артамонцеви са вдигнали летвата много нависоко. За три петилетки те са представили над 250 творци, сред които са Иван Нинов, Иван Милев, Димитър Петров, Цветан Лазаров, Цветан Тимотеев, Цанко Цанков, Десислава Денева, Елица Лингорска, Красимир Джидров, Златка Пентова, Леа Фукс, Миглена Александрова, Валя Йорданова, Генчо Накиев, Милчо Талев, Людмил Георгиев. Неслучайно експозицията, с която е ознаменуван своеобразният юбилей, се нарича "Присъствие" - рисунки, графики, живопис, скулптура, фотография.

"Как се поддържа галерия в София ли? С мерак и мускули", коментира Силвия. Всъщност тя е от най-интересните художнички на родната сцена, въпреки че рядко излага свои работи в галерията. Но неслучайно нарече "Мостове" една от най-прекрасните си експозици в ярки цветове и зрелищни форми. Като всеки фанатик, предан докрай на музите, Силвия се въздържа от даване на рецепти за успех, защото е убедена, че изкуството не бива да бъде обяснявано. "Творецът ни е благословил да преодоляваме преградите по пътя си към Вечността", мотивира се тя. И предпочита да действа, вместо да обобщава. През лятото Артамонцеви започват мощно представяне на български художници в Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай