ЧРД на Джони Деп и Натали Портман

ЧРД на Джони Деп и Натали Портман | StandartNews.com

Днес своя рожден ден празнуват кинозвездите Джони Деп(51 г.) и Натали Портман(33 г.).

Джон Кристофър Деп, роден на 9 юни 1963 г., е американски актьор, известен с изпълненията си на нестандартни, ексцентрични персонажи като Джак Спароу в четирилогията Карибски пирати, Раул Дюк в Страх и омраза в Лас Вегас и Сам в Бени и Джун.

Деп е прочут и със съвместната си работа с режисьора и близък негов приятел Тим Бъртън. Деп печели признание за превъплъщенията си в действително съществували личности като Едуард Ууд Мл. в Ед Ууд, Джоузеф Д. Пистоне в Дони Браско и Джордж Юнг в Дрога. Играе Джон Дилинджър в Обществени врагове на Майкъл Ман.

Любимецът на дамите е номиниран за Оскар за най-добра мъжка роля трикратно, Награда на гилдията на актьорите четирикратно и Награда Златен глобус осемкратно, Деп печели награди за Най-добър актьор от Златните глобуси за ролята си в Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт и от Гилидията на актьорите за Карибски пирати: Проклятието на Черната перла.

Натали Портман е киноактриса, родена в Израел на 9 юни 1981 г. и жител на САЩ от 1984 г. През 2011 г. Портман печели Оскар, Златен глобус, Наградата на гилдията на киноактьорите и наградата БАФТА за главна роля във филма "Черният лебед".

Една от най-любопитните роли на актрисата е дебютът й като актриса на 12-годишна възраст във филма на Люк Бесон "Леон". Във филма тя играе дете, което се сприятелява с много по-възрастен наемен убиец(в ролята Жан Рено).

Докато се опитва да вземе бакалавърска степен по психология в университета Харвърд Натали Портман се появява във филмите от поредицата "Междузвездни войни" („Star Wars"), където нейна героиня е Падме Амидала. След като завършва Харвард през 2003 г. тя получава малка роля в отличения с награда Оскар филм „Студена планина" ("Cold Mountain"). През 2004 г. Натали Портман има главна роля във филма „Гардън Стейт" („Garden State"). През същата година е отличена с награда Златен глобус за поддържаща женска роля за участието си във филма „Отблизо" ("Closer"). За същата роля тя е номинирана за награда Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай