Червен килим за бг киното в Златни пясъци

Червен килим за бг киното в Златни пясъци | StandartNews.com

По червения килим пред хотел "Интернационал" в Златни пясъци довечера ще минат родни и чужди звезди. За старта на 23-то издание на кинофестивала "Любовта е лудост" тук ще дойдат Татяна Лолова, Никола Анастасов, Гинка Станчева, както и колегите им от по-младото поколение Ивайло Захариев, Калин Врачански, Деян Донков, Радина Кърджилова. А за мегаконцерта "100 години българско кино" ще дефилират Дони и Нети и Орлин Горанов. Искра Радева ще открие спектакъла с емблематичната песен на Недялко Йорданов и Хагашод Агасян "Не остарявай, любов", а той ще съчетава кино, музика и участие на живо на десетки звезди.

В първата вечер на феста ще се завърти премиерната лента "Каръци" на Ивайло Христов с Деян Донков, Ованес Торосян и Ненчо Илчев.

За първи път от своето основаване през 1993-а "Любовта е лудост" се изнася извън Варна и ще бъде 10, а не 7 дни, както досега. В амфитеатралната зала "Импресия" на Интера ще бъдат излъчени най-интересните нови филми. В арт зоната на луксозния хотел утре се открива изложбата "100 години българско кино", за която вече проявяват интерес родни и чужди летовници. Плакатът на форума е дело на актьора фотограф Симеон Лютаков - пред камерата е приятелката му Лилия Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай