Чеченка и хай тек специалист пеят като за световно

Чеченка и хай тек специалист пеят като за световно  | StandartNews.com

София. Чеченката Людмила Яковлевна-Йовчева засега се очертава като една от сигурните фаворитки в "Х фактор". За разлика от 2010 г., когато участва в "България търси талант" и отпадна, този път жената, която живее в Котел, се класира уверено.

Людмила е най-възрастният участник в шоуто, пее на турски, руски, испански, френски, арменски, грузински и украински. Като малка е била в кома в продължение на 3 дни, а когато е била на 18, е пяла на Юрий Гагарин.

"Още преди училище майка ми ме заведе в пионерския дом и 9 години изнасях концерти в много съветски републики. Минах през хор, квартет, трио, дуо и накрая соло ", спомня си Людмила. Покрай песните на Лили Иванова 18-годишната чеченка се запознала с български работници в Баку, за да й записват текстовете. 22-годишният строител Веско от Котел бил толкова всеотдаен в обучението й по български, че в крайна сметка след 2 години успял да я свали от сцената и да я отведе в България.

Людмила на няколко пъти е била подгряваща певица на самата Ала Пугачова. Руската звезда била толкова впечатлена от нея, че я попитала дали не иска да дойде с нея в Москва, където да продължи кариерата си. В този момент обаче Людмила била влюбена в своя българин и предпочела да бъде с него. Сега Люси е учителка в детска градина. Преди години в нейното село пристигнали американски войници, които трябвало да направят ремонт. Докато чистела, рускинята запяла, а натовецът Майкъл засвирил на пианото. За 2 месеца направили такъв дует, че при откриването на обекта офицери и консули не искали концертът да свършва.

Пламен Миташев също е сред фаворитите. Макар че работи като хай тек специалист, мечтата на 28-годишния мъж е да прави собствена музика. Жана Бергендорф, участвала в датския "X фактор", и родената в Сибир българска снаха Виктория Куприна са останалите, които продължават към финала в категорията над 25 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай