Брад Пит отново напива Оскарите

Тази вечер в Холивуд ще се проведе 95-ата церемония по връчването на наградите

Брад Пит отново напива Оскарите | StandartNews.com

Тази вечер в Холивуд ще се проведе 95-ата церемония по връчването на наградите "Оскар".

С най-много номинации – 11, е научно-фантастичният филм "Всичко навсякъде наведнъж". Следван е от ирландската черна комедия "Баншите от Инишерин" и филма за Първата световна война "На Западния фронт нищо ново" с по девет номинации.

За трети път церемонията ще бъде водена от Джими Кимел. Тя ще се проведе в Dolby Theatre в Лос Анджелис. Шоуто ще включва и музикални сетове от Риана, Лени Кравиц и други изпълнители.

Сред номинираните има и българска следа - създаденият с участието на журналиста Христо Грозев филм "Навални" е фаворит в категорията за документално кино.

За втора поредна година на "Оскарите" ще бъде сервирано розовото шампанско "Фльор дьо Миравал" на Брад Пит. Изисканото питие пое щафетата от предшественика си "Пайпър-Хайдсик" миналата година, ставайки първото пенливо вино на знаменитост, сервирано на престижното събитие, припомня БТА. В предишни години на част от празненствата, свързани с наградите, са били сервирани и вина от избата на носителя на пет "Оскара", режисьора Франсис Форд Копола.

Шампанското розе на Брад Пит ще бъде сервирано по време на самата церемония по награждаването, на Бала на губернатора - официалното афтърпарти за звездите, както и на други събития в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон, свързани с наградите "Оскар". 

Както стана ясно, за първи път в историята на „Оскарите” емблематичният червен килим няма да бъде постлан. На 95-ата церемония по връчването на престижните статуетки звездите ще преминат не по популярния „червен килим”, а по постелка с цвят „шампанско”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай