Боливуд идва да снима у нас

Боливуд идва да снима у нас | StandartNews.com

София. Индийският топпродуцент Мукеш Бхат идва с екипа си за медийния фестивал "Медия микс" в Албена. Той е и президент на сдружението на индийските филмови и телевизионни продуценти. Очаква се гостът да обиколи страната ни, за да избере къде да снима филм.

Той ще разгледа София, Пловдив, Варна, Балчик, нос Калиакра, Албена, резерват "Сребърна", Скалните манастири, Аладжа манастир, Побитите камъни, Приморско, Созопол и други. Продуцентът пристига с екип на своята къща "Вишеш Филмс". С него ще бъдат Вишеш Бхат - режисьор, Сакши Бхат - кинематографист, и Кумкум Сайгал - изпълнителен продуцент.

Бхат са известен индийски род филмови дейци, които са едни от основоположниците на индийската филмова индустрия и Боливуд. Заснетите извън Индия филми рекламират съответната страна като туристическа дестинация. Богатите сънародници на Радж Капур пък след това се втурвали да разглеждат съответната държава. Така например, след като продуцентът Яш Чопра заснел филми в Швейцария, половин милион негови сънародници са посетили европейската държава само през 2012 г.

След заснемането в Испания на индийския касов филм "Zindagi Na Milegi Dobara" ("Никога няма да имаш втори живот") и излизането му през 2011 г. Испания също се превръща в хитова туристическа дестинация за индийците и въпреки липсата на директен полет от Индия е посетена мигновено от огромен брой туристи - 3000 души на месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай