Сряда,

Близначки разкриват тайни на Мерилин Монро

От: Агенция Стандарт -
2708
Близначки разкриват тайни на Мерилин Монро
A
A
A

Митът Мерилин Монро въздейства върху публиката на пълни обороти 60 години след смъртта на вечния секс символ. Само на 36, на върха на шеметна кариера – желаят я милиони мъже, завиждат ѝ милиони жени, подражават й милиони момичета, самата тя не е постигнала щастието. И отнася тайната – убийство или самоубийство? Повече от половин век на този въпрос няма отговор, но неустоимата усмивка на Мерилин, съблазнителният поглед, полюшващата се походка остават нейна „запазена марка“.        Но дали Мерилин Монро е само чувствено присъствие, дали се е стремила само да покорява с външността си? Или е търсила пътя към голямото актьорско майсторство? Как изоставено дете, подхвърляно между приемни родители и сиропиталища, е стигнало до върха на Холивуд и до световната слава?

Пълнокръвната и непринудена все още наречена Норма Джийн Мортънсън оживява  в  нов роман в популярната колекция „Музи“ на „Емас“. Писателките близначки Надя и Клаудия Байнерт разкриват нови тайни в „Мерилин и звездите на Холивуд“ /“Емас“/. Те се потопяват в писма, свидетелства и документи от раждането на Мерилин Монро до днес, за да разкрият душата и малко известния път на крехко и ранимо момиче. Път, трасиран от оригинален талант и впечатляваща красота, но изминат благодарение на огромен труд, постоянство, отдаденост и упоритост.

Годината е 1934-та. Осемгодишно момиченце стои на булевард „Холивуд“ и съзерцава внушителния Китайски театър на Грауман, прочут киносалон в Лос Анджелис. Стиснало ръката на поредната си „майка“, то не може да повярва на щастието си – защото му предстои да види за пръв път кино, но най-вече защото жената до него обещава да е с него завинаги. Изоставено от родната си майка, познало сиропиталищата, отхвърлено от приемните си родители под предлог, че е „трудно за отглеждане“, момиченцето има само една мечта – дом и топлина. Новата му майка, красивата като киноактриса монтажистка от Холивуд Грейс, не спира да му рисува прекрасно бъдеще като звезда, но детето се вълнува само от нейната близост.

На 16 години Норма Джийн трябва да се омъжи. Това е единственият ѝ изход, ако не иска да отиде в сиропиталище за следващите няколко години, защото „майка“ ѝ Грейс трябва да последва мъжа си в друг щат. 

Съпругът на Норма, 21-годишният работник Джим, се оказва добър и любящ човек, който ѝ предлага живота на класическа американска съпруга, издържана от своя мъж. На сватбата Норма получава подарък – Наръчник на перфектната съпруга, който нарежда до подареното ѝ от Грейс ръководство за актьори на великия Станиславски. Младата жена полага огромни усилия да спазва предписанията на Наръчника, но с времето посяга все по-често към подаръка на Грейс. Докато един ден не я забелязва фотограф и мечтата да стане актриса не се връща с взлом в ума ѝ. Мечта, която влиза в конфликт с разбиранията на Джим...

 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com