Българчета изрисуваха книга на Дж. К. Роулинг

Идеята за книгата й се ражда след въвеждането на карантината

Българчета изрисуваха книга на Дж. К. Роулинг | StandartNews.com

Снимка- Издателство „Егмонт“

34 талантливи деца на възраст между 7 и 13 години „украсиха" българското издание на „Икабог“ с цветни и весели илюстрации. Месеци преди новата книга на авторката на Хари Потър да излезе, децата имаха възможност да развихрят въображението си и да нарисуват какво си представят, когато прочетат различни откъси от новото заглавие.

„Бях изпаднал в депресия, когато прочетох всичките книги за "Хари Потър", отидох в библиотеката и видях плаката за този конкурс. Набързо реших да участвам и взе, че ми провървя и рисунката ми е в книгата", разказва 10-годишният Божидар от Ловеч пред БНР. Освен радостта да видят творбите си в „Икабог“, артистичните малчугани спечелиха и ваучер в размер на 200 лв. от българското издателство зад книгата – „Егмонт“.

Самата Джоан Роулинг пък издава, че идеята за книгата й се ражда след въвеждането на карантината във връзка със световната пандемия. Самите истории всъщност самата тя разказвала на децата си преди да заспят. След като коронавирусът се превърна в здравен проблем от световна величина, писателката решава да подаде ръка на всички деца по света и техните родители, а всички средства, които спечели от авторството си да дари за борбата с COVID-19. Но предупреждава – „Икабог“ е създаден, за да се чете на глас.

Историята ни въвежда в кралство Конукопия. Славело се като най-щастливото на света, то се радвало на несметни съкровища, крал с изискани мустаци, месари, пекари, танци и т.н.

Единственото, което можело да помрачи тази радост, била мъгливата Маршландия, където според легендите живеел чудовищният Икабог. И макар че повечето отдавали митовете за него на нечие желание за сплашване на непослушните деца, то скоро кралството разбира, че дори измислените истории могат да заживеят свой собствен живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай