Блатечки сравни Мария Бакалова с Хоакин Финикс

Жокера и това, което прави Мария в този филм, доста се доближават като изразни средства и актьорска игра

Блатечки сравни Мария Бакалова с Хоакин Финикс | StandartNews.com

Асен Блатечки и Яна Маринова гостуваха в "Тази сутрин", където коментираха историческата номинация на Мария Бакалова за "Оскар". Блатечки сподели, че познава Мария от 12-годишна.

"Тя беше едно малко момиченце от Бургас. Учеше в тяхното музикално училище, театрална паралелка. От съвсем малка мечтаеше да ѝ се случват всички тия неща. За нея работата е над всичко. Абсолютно над всичко. Така че абсолютно закономерно ѝ се случват тези работи", категоричен е той.

Маринова се запознава с Мария по време на снимките на филма "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев. "Най-важното е, че е попаднала в ръцете на Саша Барън Коен. Когато работиш с режисьор от такъв ранг и попаднеш в голямото кино, оттук нататък всичко зависи само от собствените ти качества и дали ще можеш да се пуснеш по вълната", заяви тя.

"Познавам ги и двамата, и то много добре", каза Блатечки за скандала около думите на проф. Иван Добчев за Бакалова. "Според мен това са техни лични, учителско-ученически отношения. Иван Добчев продължава да се чувства нейн учител и да ѝ дава уроци по пътя, по който те са вървяли заедно."

"Това е ролята. Тя е наета, за да изиграе това. Тя се доверява на режисьора със огромен опит да изиграе това, което той иска, за да покаже неговата гледна точка. И се справя блестящо", коментира от своя страна Яна.

"Според мен тя просто е много талантлива. Пак казвам, целия си живот дотук тя е живяла така, че да ѝ се случват тия неща", допълни Блатечки, след което отговори на въпроса колко трудно е Мария Бакалова да изиграе дъщерята на Борат: "Имах предвид, че Хоакин Феникс има много по-добри роли от тази на Жокера, според мен. Но да, Жокера и това, което прави Мария в този филм, доста се доближават като изразни средства и актьорска игра".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай