БГ филм за Русия с гран при от "Славянска приказка"

БГ филм за Русия с гран при  от "Славянска приказка"  | StandartNews.com

Младият български режисьор Юсеф Ал-Ахмед грабна гран при на току-що завършилия четвърти международен кино и телевизионен фестивал "Славянска приказка". В Руския културно-информационен център в София бяха представени 100 ленти от 15 страни. Международното жури определи победителите след продължителни дебати.

Юсеф Ал-Ахмед бе отличен със статуетката "Златна роза" и диплом за късометражните си творби "Заедно" и "Русия - наш дом". Сред наградените бе и Анатолий Цонев за "С глава в стената", екранен разказ на Андрей Баташов. "Пътят на буквите" на Ралица Димитрова и Пламен Герасимов също беше сред първите. Операторът продуцент Иван Тонев бе избран от журито за "Жената на моя живот" и "Бартер". Статуетката "Тракийски ритон" отиде при продуцентката от Русия Наталия Спиридонова за поредицата "Настояще и минало". "Богът на слънцето Хелиос" е за Светлана Баблевская за документалната лента "Дипломацията с висок риск".

Татяна Басова си тръгна с "Тракийски ритон" за сценария на "Забравеният генерал. Яков Крейзер". Почетни дипломи за достойно представяне на "Славянска приказка" бяха връчени от председателя на фестивала професор Димитър Димитров на посланиците на Палестина и Казахстан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай