Неделя,

Без задължителни квоти за българска музика в ефира

От: Редактор -
Без задължителни квоти за българска музика в ефира
A
A
A

Радио и телевизионният сектор се обявяват твърдо против въвеждането на задължителни квоти за българска музика в програмите на търговските медии. Това съобщават в позиция до медиите от АБРО.

АБРО и 40 радио- и телевизионни програми са внесли становище срещу законопроекта в Комисията по културата и медиите на Народното събрание.

Секторът счита, че идеята за въвеждане на задължителна квота за българска музика е излишна, неподходяща и дори вредна мярка.

По думите им българската музика вече заема съществено място в радио- и телевизионните програми и получава значителна подкрепа от операторите. Интересът към българската музика в последните години расте и води до естествено увеличаване на присъствието на българската музика в радио- и телевизионния ефир.

От АБРО уточняват, че специализираният профил на радиопрограмите може да не позволява значително присъствие на българска музика в програмата. Въпреки това и в програми, в които преобладаващият жанр е класическа музика, джаз или специализирана клубна музика (диджей ремикси) също е включена и присъства българска музика.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички