Белоградчик кани на ...опера

Белоградчик кани на ...опера | StandartNews.com

През август в скалния град започва „Опера на върховете"

След месец Белоградчик става оперната столица на България, съобщи кметът Борис Николов. Софийската опера и балет ще изнесе няколко спектакъла в историческата крепост „Калето" и в пещерата „Магура". В момента се подготвят сцените. В двора на крепостта ще има 550 – 600 места за публиката.

Гостуването на операта в Белоградчик е идея на директора на културния институт акад. Пламен Карталов, обясни Борис Николов. С това общината се надява да привлече посетители от страната и от съседните райони на Сърбия и Румъния. Поставяме началото на културен туризъм, допълни кметът.

На 5 и 6 август посетителите ще видят „Тоска", на 6 август – и „Турандот". На 7 и 8 в двора на крепостта ще бъде представено „Лебедово езеро".

На 5 август в пещерата „Магура" започва пърформанс „Вагнер: Магура, Богове, Великани, Джуджета и Валкюри". На 6 и 7 август от 11 часа пърформансът ще завърши с „Ездата на Валкюрите" на изхода на пещерата. Посетителите ще могат да опитат и вината от местните изби „Магура" и „Боровица, завърши кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай