Банско гледа балет

Банско гледа балет | StandartNews.com

Многобройни родни и чуждестранни гости и гражданите на Банско ще имат удоволствието да гледат и балет през следващата седмица. В залата на читалище "Никола Вапцаров" ще гастролира варненската опера с красивата приказка "Лешникотрошачката" по музика на П. И. Чайковски и уникалната опера балет "Carmen Dance" по музика на Жорж Бизе. Постановчик и хореограф на двете заглавия е главният хореограф на морския оперен театър, заслужилият артист на Русия Сергей Бобров.

Поради големия зрителски интерес представленията на "Лешникотрошачката" в понеделник и вторник ще бъдат три. Солисти са Румен Стефанов, Илияна Славова, Павел Кирчев и Евгения Минкова. На 8, 9 и 10 януари следват още 3 спектакъла на "Carmen Dance" с участието на оперната дива Вяра Железова. В постановката освен варненски солисти участват и водещи танцьори от Държавния театър за опера и балет в Красноярск.

"Лешникотрошачката" е балет, предизвикващ, подобно на "Лебедово езеро", особен интерес. Главното в него е темата за спомнянето на своя живот, възраждането на най-хубавите моменти от детството и младостта. Това, което виждате на старите фотографии, ви връща към предишни мечти и надежди. Нашият спектакъл е като една далечна носталгия, едно красиво отражение на миналото в огледалния свят", разказва Бобров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай