Бакалова и Джулиани с номинация за най-лош дует

Антинаградите "Златна малинка" също "почетоха" българската звезда в Холивуд

Бакалова и Джулиани с номинация за най-лош дует | StandartNews.com

Мария Бакалова получи номинация за антинаградите "Златна малинка" в категорията най-лоша екранна комбинация заедно с Руди Джулиани за сцена от филма "Борат 2", съобщи Варайъти. Джулиани е номиниран и в категорията най-лош поддържащ актьор. В сцената той играе себе си, а героинята на Бакалова Тутар го интервюира.

Съперници на Бакалова-Джулиани в категорията за най-лоша екранна комбинация са Робърт Дауни-младши и "напълно неубедителният му уелски акцент" във филма "Доктор Дулитъл", Харисън Форд и фалшиво изглеждащо компютърно генерирано куче в "Дивото зове", Лорън Лапкус и Дейвид Спейд за "Не когото трябва", Адам Сандлър и "стържещият му глас на глупак" в "Хелоуинът на Хюби".

"Златна малинка" за най-лош филм си оспорват "365 дни", "Абсолютно доказателство", "Доктор Дулитъл", "Островът на фантазиите", "Музика".

Номинации за най-лош актьор получиха Робърт Дауни младши, Майк Линдел, Микеле Мороне, Адам Сандлър, Дейвид Спейд, а за най-лоша актриса - Ан Хатауей, Кейти Холмс, Кейт Хъдсън, Лорън Лапкус, Ана-Мария Сиеклуцка.

С най-много номинации за наградите "Златна малинка" - шест, са филмите "Доктор Дулитъл" и полската еротична драма "365 дни" по книгата на Бланка Липинска. Двата филма ще се състезават за малинки в шест категории, сред тях най-лош филм и актьор.

Хорърът "Островът на фантазиите" е с пет номинации. С четири номинации е "Музика", който донесе на Кейт Хъдсън номинация за "Златен глобус". За същата роля е и номинацията й за наградите "Златна малинка".

Наградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. като антипод на холивудския награден сезон. Номинираните и победителите се избират от около 1100 членове на едноименната фондация от САЩ и още 19 страни, които се регистрират онлайн и плащат членски внос на стойност 40 долара. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара.

Златните малинки ще бъдат присъдени на 24 април - ден преди наградите "Оскар", предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай