Багдасаров: Черничевските баби ще пеят в следващия парламент

Багдасаров: Черничевските баби ще пеят в следващия парламент | StandartNews.com

Слънчев бряг. Ексдепутатът и член на ИБ на БСП Милко Багдасаров ще финансира участието на единствения състав за автентични фолклор към читалище "Бяло море 1929" в село Черничево в Четвъртия международен фестивал в Слънчев бряг. Това стана ясно по време на традиционния събор в крумовградското село, който се провежда всяка последна седмица на месец август.

„Багдасаров е най-големият ни спонсор. Миналата година отново с негова помощ извоювахме второ място на фестивала в Харманли, спонсорира и два документални филма за село Черничево. Радваме се, че все още се намират хора като него, които милеят за съхраняването на българските традиции и патриотичен дух", сподели председателят на читалището Динко Дяков.

Багдасаров обеща в следващия парламент черничевските баби да покажат своят талант в присъствието на народните представители.

Той положи цветя на гроба на лейтенант Младен Калеев, загинал в престрелка при охрана на държавната граница. В селищния празник гостуваха и фолклорни състави от Крумовград, Хасково и Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай