Атанасов: Културният министър трябва да е добър мениджър

Там има проблеми, които са входирани преди години, на които е много трудно да проследиш началото

Атанасов: Културният министър трябва да е добър мениджър | StandartNews.com

„Министерството на културата е административно блато“, обяви новият домакин на ведомството Атанас Атанасов. В интервю за бТВ той призна, че в министерството има сигнали, жалби и проблеми, които не са се разрешавали с години.

„Там има проблеми, които са входирани преди години, на които е много трудно да проследиш началото“, каза Атанасов.

При предаването на властта предишният културен министър Велислав Минеков каза на Атанасов, че министерството е „блато, заразено с корупция“. „Нямам самочувствието, че след месец на този пост вече съм разкрил всички нередности“, каза културният министър.

Въпреки това той спомена, че е запознат с неуредици свързани с Националния фонд „Култура“.

„Голямата картина ще е на фокус, защото искаме да свършим работа, която да създаде една стабилна основа“, каза Атанасов за работата си като министър.

Той очерта достъпа до култура като най-съкровената му цел, като даде пример със себе си – Атанасов се докоснал до театъра за първи път като студент, защото преди това не му била дадена тази възможност. Всичките му колеги обаче играели на сцена от деца.

„Човекът на този пост трябва да притежава едни добри мениджърски умения, отколкото да е на върха на изкуството в определена сфера. Надявам се, че точно в този аспект бих могъл да допринеса много за културата в страната“, каза Атанасов.

Той допълни, че добронамереността му определено няма да е единственото важно качество, но е едно добро начало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай