Арт елит се събра за премиерата на „Ятаган“

Жени Калканджиева блесна като актриса в комедията на Андрей Андонов

Арт елит се събра за премиерата на „Ятаган“ | StandartNews.com

Състоя се официалната гала премиера на филма „Ятаган“. Освен поканените гости, възможност да се включат в бляскавата вечер имаха и зрителите, които можеха да закупят билети за събитието.

Пред стотици фенове и камери, под светлината на прожекторите по червения килим преминаха звездите и екипът на продукцията. След прожекцията феновете имаха възможност да се снимат с Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Васил Василев - Зуека, Китодар Тодоров, Георги Стайков, Невена Бозукова, Силвия Станоева и други.

След представянето на филма в София и предпремиерните прожекции в страната, всеобщото мнение за „Ятаган“ е повече от положително. Всички са единодушни, че след „Мисия Лондон“ това е първият български филм, който наистина разсмива. Почитатели на лентата са категорични, че лентата е страхотна, забавна, актуална и ритмична, с прекрасна актьорска игра.  Най-голямата изненада е Жени Калканджиева, която великолепно се превъплащава в героинята си.

Според масата зрители и журналисти, „Ятаган“ е великолепна комедия, сатирично, но ненатрапчиво пресъздаваща реалната ситуация у нас. Филмът може „да се чете“ като един съвременен наръчник на схемите за оцеляване на институциите и медиите в това число в България, макар че авторите му неколкократно предупредиха, че „всички прилики с реални лица и събития са случайни“.

Турнето на „Ятаган“ и срещите с актьорите продължават в Благоевград на 20-и, Бургас на 21-и, Стара Загора на 22-и и Сандански на 23-и. Филмът тръгва по кината в цялата страна на 20.02.2020.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай