Арт династии въртят "Откраднат живот"

Христина Апостолова се разписва с бивш партньор, настоящ мъж и двете им момчета, Стоян Алексиев е със синове и снаха

Арт династии въртят "Откраднат живот" | StandartNews.com

„Откраднат живот“ със сигурност влиза в телевизионната история на прехода. Сериалът стартира на 8 март преди пет години в праймтайма на Нова, като първият сезон нямаше подзаглавие. Вторият се завъртя с логото „Маските падат“ – годината е 2016-та и никой не подозира, че тези думи ще влязат във всекидневието на света. Третият беше най-дългият - 57 епизода. Може би защото се казваше „Възмездието“. Следваха „Чуждо тяло“, „Критична точка“, „Анатомия на гнева“, „Любовта лекува“, „Кръвни връзки“, „Системата“, „Антитела“. Номер 11 „Финалът“ започва на 23 февруари и ще приключи на 20 май – след 507 серии, над 20 000 сценарни страници и 1500 снимачни дни на терен. Като лекари и пациенти извън основния състав се изявяват над 1000 души, сложните медицински казуси са над 300.

Актьорите от „Откраднат живот“ са абсолютни звезди в публичното пространство. С всяка следваща порция пред камерите влизаха знаменитости и дебютанти, които се превърнаха в запазена марка на екшъна в бяло. На изпроводяк най-после в продукцията ще се появи и Любо Нейков, който е съдружник с продуцента Евтим Милошев, по чиято идея „Дрийм тийм“ произвежда поредицата, равняваща се на около 250 игрални филма. Нейков вече разкри, че героят му едва ли ще провокира тотален възторг сред моралистите – той е заместник министърът на здравеопазването Димов, който вероятно е забъркан в милионни далавери. Но тарторът на „Комиците“ и на „Столичани в повече“ никога не се е ограничавал на сцената и екрана в черно-бялата схема. Стратегическите и финансовите му комбинации очаквано са с новия директор на „Света Анастасия“ доцент Мазов и със злодея, сваляч и съсобственик на частната болница Иво Фотев. Нейков е стар приятел и с Моньо Монев, и с Васил Бинев, който пък е съпруг на Силвия Лулчева – прочутата Славка Лютова от „Столичаните“.  Зам. министърът обаче се оказва баща на новия коремен хирург д-р Габриела Димова – Александра Сърчаджиева, играла в самото начало младата д-р Катя Кръстева, единият от виновниците за размяната на новородените бебета, от където тръгна интригата.

„Габриела вечно се съмнява дали попада в „Света Анастасия“ заради длъжността и влиянието на баща й или заради собствените си качества. В тези си колебания дори става леко досадна“, повдигна завесата Александра Сърчаджиева. Тя и Нейков са партньори и във „Всички освен мен“ – един от предстоящите спектакли в Сатирата, чиято премиера през 2020-та падна два дни преди обявяването на пандемията у нас.               

Сега е любопитно дали докторите, които се оттеглиха в движение през последните два сезона, ще намерят място в „Света Анастасия“ преди кепенците да хлопнат окончателно. Ралица Паскалева напусна терена, защото трябваше да замине с мъжа си, топ волейболиста Теодор Салпаров, за Русия, но Ковид 19 й изигра лоша шега и тя си остана в родината, но извън фабулата. Нейната д-р Стилянова спешно беше командирована в „Свети Кирил“, а самата Ралица като водеща на „Игри на волята“, което пък я противопостави с Алекс Сърчаджиева, с която  стартира шоуто на мускулите.

Д-р София Стаменова пък се оказа някъде по странство с „Лекари зад граница“, защото Ернестина Шинова избра да гледа възрастните си родители. Затова пък д-р Зорница Огнянова се завръща, след като би трябвало да е родила бебето на д-р Марио Ковачев – Диана Димитрова и Велислав Павлов не бяха на линия в сезон 10, тъй като тя направи две роли в киното, а той стана централният персонаж в „Порталът“, следващия сериал на БНТ. Освен Алекс Сърчаджиева в началото на „Откраднат живот“ се появиха още двама от бъдещите лекари. Евгени Будинов беше  младият Янко – биологичният баща на Калин Генадиев и осиновителят на д-р Василев. Сега обаче той е бисексуалният д-р Петмезов. Диана Димитрова на старта беше блондинката сестра Мая, но след това се превърна в брюнетката д-р Огнянова.  

В сезон 11 ще има сума ти нравствени метаморфози,  обещават всички кинаджии, гостуващи из предаванията на Нова телевизия и склонни към загадъчни излияния в социалните мрежи. „От месец подготвям психиката си за раздялата. С хората на терен сме се превърнали в голямо семейство. Знам, че това ще ме мъчи известно време, но всеки ще продължи по пътя си и се надявам с някакъв момент пак да се съберем”, сподели Неда Спасова, прославила се като сестра Кая Райкова. Тя не издава нищо от това, което ще гледаме, но коментира, че ако зависи от нея, то финалът би бил грандиозен, но пък фойерверките биха замъглили реалността. Сега въпросът е дали тя и д-р Хаджихристев най-после ще се отдадат на любовта си или разлъката й с д-р Василев ще се окаже напразна. „Хаджихристев ще се сблъска с нови перипетии и ще претърпи значителни промени. Предстои вълнуващо развитие както в отношенията му с Кая, така и в тези с другите му колеги. Нищо няма да е същото за него“, казва Филип Буков, който се справя твърде добре като единственият дебютант, допуснат напоследък при майсторите. Емил Марков също вече потвърди, че около някои от основните двигатели на действието ще има нови драми, като при това не става дума само за пандемията. Неговият доцент Петър Захариев най-после ще преосмисли живота – просто защото остава сам.  

Дали той ще се залюби стабилно с д-р Поли Грънчарова, засега може само да гадаем. Но Гергана Стоянова пък спомена, че нейната анестезиоложка ще изгрее с нова визия, което подсказва и нова връзка. „Кога една жена сменя прическата и кога прибягва до различни цветове в гардероба си? Когато нещо й се случва в главата, а може би и в сърцето. Нещо ново се случва с Поли Грънчарова и аз много се радвам, че тя има късмета да усети пеперуди в стомаха”, хвърли въдицата актрисата.

Няколко семейства се разписаха в сагата. Главната сценаристка Христина Апостолова, която има диплома за актьорско майсторство от НАТФИЗ и за кратко беше Евгения Генадиева през 80-те, пусна в действие двамата си сина – Димитър Рачков младши и Петър Милошев. Рачков старши изигра бащата на собствения си наследник – шофьор на ТИР, който не може да се грижи постоянно за детето и се съгласява старшата сестра Магда Жекова да стане негова приемна майка. Пепе, момчето на продуцента Евтим Милошев, пък е момчето на Владо Карамазов.

Стоян Алексиев като професор Генадиев се сблъска челно с по-малкия си син Алекс Алексиев, който според сюжета е истинският му наследник, разменен като новороден поради подозрение, че няма да оживее заради проблеми със сърцето. Режисьор на няколко сезона пък стана Яна Титова, съпругата на Алексиев младши. Снахата на Стоян Алексиев се включи и пред камерите, за да омае д-р Карагьозов на Владо Карамазов. Зрителите видяха за кратко и Цветан Алексиев, баткото на Алекс. 

Милена Живкова, чиято д-р Романова е шеф на хирурзите, обаче не успя много много да се засече със съпруга си и сина си – Ивайло Герасков се мерна като психиатър, а за Мартин Герасков се очакваше да има по-сериозно присъствие като романтичния д-р Грънчаров - бившия на д-р Поли Грънчарова, който се влюбва безпаметно в д-р Стилянова, но, уви, красавецът беше оставен на резервната скамейка, когато персонажът му изпадна в кома.

Мариана Станишева, майката на Наум Шопов, дефилира за кратко като мащехата на неговия д-р Борис Тасев. Юлиан Вергов, без да го планира предварително, се засече на терен с дъщеря си Алена. Красавицата, която вече изкласява гимназията, беше пациентка, а в първата й основна роля ще я гледаме скоро в „Петя на моята Петя“, където също партнира на прославения си баща. Алена от малка диша прахта в Народния театър, така че изненаданите не бяха много.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай