Антон Дончев: Армагедон е вече в ход

Антон Дончев: Армагедон е вече в ход | StandartNews.com

Писателят дари ръкописа на "Време разделно" на студентите от Библиотекарския институт

"Вие сте командоси на духа!". С тези думи академик Антон Дончев се обърна към студентите по библиотекознание и информационни технологии, препълнили аулата на Библиотекарския институт. Дончев имаше публична лекция в УниБИТ. В нея той сподели пред слушателите своите тревоги за бъдещето на света. Според него войната в Близкия изток е сбъднатото древно пророчество за Армагедон - мястото на последната битка между доброто и злото.

"Армагедон вече е в ход, и вие трябва да бъдете в предните отряди на доброто. Защото светът стигна до тук именно поради загубата на духовността. Тази духовност, благодарение на която сме оцелели като народ вече 1500 години", заяви писателят. Събитието бе уважено от министъра на образованието проф. Тодор Танев и главния секретар на Министерството на културата Стоян Стоянов, издателя Иван Гранитски, проф. Валерия Фол и много преподаватели. Голямата изненада на събитието бе дарението, което направи академик Антон Дончев на университета - оригиналът на "Време разделно", написан с молив само за 41 дни и без никакви поправки.

След лекцията пред писателя се изви дълга редица от желаещи да вземат автограф върху последната му книга "Сянката на Александър Велики", която е съвместно издание на вестник "Стандарт" и издателство "Захарий Стоянов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай