3D кино-музей в памет на Петър Слабаков откриват в Каварна

3D кино-музей в памет на Петър Слабаков откриват в Каварна | StandartNews.com

Добрич. Ново 3D киното, което ще носи името на великия български актьор – Петър Слабаков ще отвори за първи път врати за посетители в неделя в Каварна, съобщиха от кметството. Културният дом ще бъде и своеобразен музей - във фоайето на киносалона ще бъде подредена колекция от ордени и реквизити, снимки и филмография на големия актьор.

За 13.00 часа е определено началото на церемонията, на която ще присъстват Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Марта Вачкова, Владислав Карамфилов, Румънеца и Енчев.

Веднага след официалната част в 13.30 часа ще се излъчи прожекцията на българския игрален филм „Покривът" на режисьора Иван Андонов с участието на Петър Слабаков и Григор Вачков. Същият ден от 18.00 часа зрителите ще могат да гледат на големия екран филма „Операция Шменти Капели", по сценарий на Владислав Картамфилов – Влади Въргала, които също ще уважи събитието и ще има среща с публиката. Модерният киносалон е разположен на мястото на старото зимно кино и разполага със 100 места. Сградата е възстановена на община Каварна през 2012 година.

Пускането на киносалона се осъществява с подкрепата на американската компания AES Geo Energy.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай