36 млади автори от Кърджали разказват за хората, даряващи добро

36 млади автори от Кърджали разказват за хората, даряващи добро | StandartNews.com

С акция и изложба 36 млади автори от Кърджали и селата ще посрещнат заедно с Арт движение КРЪГ традиционния празник Игнажден, известен още като "Млада година". През арт инсталация във форма на отворена врата, висока почти 3 м в Арт галерия КРЪГ, ще бъдат монтирани творби, фотографии и рисунки, посветени на „Най-добрия човек, когото познавам".

В акцията ще участват младежи от най- големите учебни заведения в областния град и от селата Рани лист, Дъждовница и Болярци. Авторите на литературните текстове са на възраст от 11 до 17 г., а на рисунките и фотографиите – от 6 до 18 г.

„Сред „добрите хора", за които младежите разказват, са лекари и майстори на чешми, момчета, които монтират къщички за птици в града, и бивши моряци – участници в гражданската инициатива да бъде издигнат паметник на кап. Георги Георгиев в центъра на Кърджали. Сред родопчани, даряващи добро са също и Мария, която изработва сладки за благотворителен базар, Катрин, дарила плитката си за онкоболно дете, чичо Митко, боядисал оградата пред блока, Айлин, която ходи да чете на глас книги в Дома за стари хора и още десетки като тях", разказва Радост Николаева, директор на Фондация"Кръг" и организатор на проявата.

На специален постер ще бъдат отпечатани текстове за прекрасни хора от Кърджали и селата, без които са невъзможни добрите каузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай