30 минути аплодисменти за Стефан Данаилов

Големият актьор избра да играе от електрическа инвалидна количка ролята на банкера Чарлз в хитовата пиеса „Актрисата

30 минути аплодисменти за Стефан Данаилов | StandartNews.com

30 минути аплодираха Стефан Данаилов в Стара Загора. Завърналият се на сцената след тежко боледуване актьор изигра ролята на банкера Чарлз в хитовата пиеса „Актрисата“ в партньорство с Аня Пенчева. Спектакълът на народния театър „Иван Вазов“ препълни залата на старозагорската опера, до последно почитатели на Мелпомена и Ламбо очакваха някой да предложи излишен билет, пише Монитор бг.

Видимо разчувстван от топлия прием, Стефан Данаилов лично благодари за аплодисментите и си припомни, че миналата година, в същата зала е отбелязал своята 75-та годишнина с биографичната си книга „Романът на моя живот“.

 Както и тогава, сцената бе отрупана с цветя, букети изпратиха кметът Живко Тодоров и народния представител Драгомир Стойнев. За да се чувства по-комфортно в ролята си Ламбо избра да играе от електрическа инвалидна количка, облечен в тишъртка с шеговития надпис „Аз преборих анорексията!“.

Пиесата на британския автор Питър Куилт е сред хитовите заглавия за сезона, неин постановчик е самият Данаилов, който признава, че малко трудно се „навил“ за това, но не успял да откаже на любимката си Аня Пенчева.Режисьор е Росица Обрешкова, а драматургията е на Мирела Иванова.Сценографията и костюмите са по проекти на Елена Иванова, а музиката е на Иван Лечев.Отговор на въпроса „Колко е силна магията на театъра?“ правят опит да дадат още актьорите Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов. "Ако не мечтае човек - какво му остава? Не може да се живее само с миналото. "Когато имаш любовта на публиката, всичко е възможно. Най-страшните възможни неща ми се случиха през тези 5 години. Но няма да им се дам. Върнах се към живота!“, сподели още Данаилов, който скоро ще стъпи и на филмовата площадка за да изиграе поредна роля на големия екран.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай