Отражения на времето в "Сезони"

Отражения на времето в "Сезони" | StandartNews.com

"Рефлексии", поредната експозиция с творби на Албена Щениовска-Еглофф, има премиера в четвъртък в елитната столична галерия "Сезони".

"Рефлексии - отражения във времето, оставили следи в паметта на сетивата - преживяни, видени, сънувани... Интуитивно те ме водят в процеса на работа и ме вълнуват, когато създавам картините си. Те са отражение на моя вътрешен свят - чисто емоционален, като естетически акт. Мислен диалог с другия - или пътуване към себе си. Дали външната реалност съответства на вътрешното състояние?

Днес, когато доброто е подложено на изпитание, се изисква всекидневно възпитание на духа, вътрешна устойчивост и сила. Светоусещането и сензитивността са натоварени с още повече емоции - като информация и знание. А липсата на любов води след себе си непоправими последствия. Но любовта винаги ще има шанс, независимо от сезоните. Тя винаги витае около нас", казва Албена. Тя създава необичайни образи и теми, изчистен колорит и богата символика. Багрите в картините се надиграват, пишат критиците. Изложбата ще бъде открита и представена от журналиста и арт експерт Райна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай