Без речи на Разпети петък

ГЕРБ, СДС и Кунева спират агитацията по Великден, червените ще ходят по събори

Без речи на Разпети петък | StandartNews.com

София. Партийните речи спират на Разпети петък (3 май). Основните партии без БСП няма да правят предизборна агитация до Гергьовден (6 май), установи проверка на "Стандарт" в щабовете им. Тази година Великден е на 5 май и съвпада с празника на войската.

Българите ще имат миниваканция - почивните дни са от 1 до 6 май включително. За БСП обаче това са най-горещите дни. На 1 май левицата традиционно отбелязва Международния ден на труда с грандиозен митинг шествие в София и фест в Борисовата градина. Навръх Великден пък соцлидерът Сергей Станишев има рожден ден. Никой от кандидатите няма да спира обиколките за кампанията, заявиха червените. Агитацията им щяла да е в тон с празниците - кандидат-депутатите ще ходят по събори. Някои пък щели да раздават червени яйца.

Експремиерът Бойко Борисов, който пръв въведе Разпети петък като почивен ден, е спрял агитацията за най-светлия християнски празник. Програмата му за кампанията още не е напълно ясна. Отсега обаче се знае, че Борисов ще присъства на концертите в подкрепа на Лиляна Павлова в Стара Загора /26 април/ и Варна /30 април/, където тя води листите. Лидерът на ГЕРБ ще удари рамо и на бившия си министър на икономиката Делян Добрев в Хасково на 27 април. В името на справедливостта, след като уважи Варна, Борисов вероятно ще отиде и в другия голям град на морето - Бургас, на 8 май.

На 22 април експремиерът ще се срещне със зърнопроизводители в партийната централа. Както и с представители на Съюза на репресираните, които му писали, че не са стари и изкуфели, а много препатили хора. Срещата поискал зам.-шефът на организацията Цветан Цанински.

Движение "България на гражданите" също няма да води предизборна кампания по празниците. От "Атака" обясниха, че по Великден ще правят това, което са вършили винаги - ще се занимават със социалните си дейности, без да търсят медийно популяризиране. СДС ще спрат кампанията си за Разпети петък и Великден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай