ЦИК с новини за 10 партии. Какво се случи на двама кандидат-депутати

Централната избирателна комисия с важни решения за изборите

ЦИК с новини за 10 партии. Какво се случи на двама кандидат-депутати | StandartNews.com

10 партии с регистрация за изборите, които са без субсидия от държавата, имат право на 40 хиляди лева за медийни пакети в предстоящата предизборна кампания, реши Централната избирателна комисия, съобщи БНР.

4 коалиции също имат право на пакети. Две от тях - „ВЪН ОТ НАТО И ЕС“ и „Неутрална България“, могат да ползват по 40 хиляди лева, а коалициите „Левицата“ и „Заедно“ по 30 хиляди лева, тъй като в състава им има по една партия със субсидия от държавата.

Регистрираният независим кандидат за народен представител Веселин Марешки разполага с 5 хиляди лева, за да заплаща предизборни прояви в медиите.

Двама кандидати за депутати от Коалиция "Неутрална България" - Красимир Симеонов и Спас Спасов, са получили регистрация в три кандидатски листи показва, проверката на ЦИК. Законът позволява участие само в 2 листи. Те са регистрирани и в трите изборни райони в София-град. С решение ЦИК анулира последната по време регистрация на двамата, тя е в 24-и изборен район и те остават кандидати в 23-и и 25-и многомандатни райони.  

Други трима кандидати от същата коалиция "Неутрална България“ нямат и няма да имат навършени 18 години към датата на изборите 2 ри април, сочи проверката. Районните комисии ще заличат дадените регистрации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай