Неделя,

ЦИК отряза 2 партии и 1 коалиция, колко се класираха за вота

От: Агенция Стандарт -
9167
ЦИК отряза 2 партии и 1 коалиция, колко се класираха за вота
A
A
A

16 партии и 7 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април, обяви говорителят на ЦИК Росица Матева, цитирана от БНТ. Има откази от 2 партии и 1 коалиция като причините са основно свързани с неизрядни подписки.

Подписките на 3 от вече регистрираните формации все още се проверяват в ГРАО като до края на деня ще стане ясно дали регистрацията им остава.

От утре започва регистрацията на листите с кандидати на партиите и коалициите. До края на седмицата се очаква да стартира и онлайн платформата за заявления за гласуване извън страната.

От страна на Централната избирателна комисия работата по организацията на вота се движи в срок, увери председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Тя напомни, че ЦИК очаква от Министерски съвет през следващите дни да обяви ангажираността на държавните органи по техническото обезпечаване на вота - организационно техническата подготовка, инсталиране на видеонаблюдение в секциите, организацията на изборите в чужбина, доставката на хартия за машините.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com