Вторник,

Тошко Йорданов разкри заговор срещу ИТН

От: Агенция Стандарт -
3166
Тошко Йорданов разкри заговор срещу ИТН
A
A
A

Тошко Йорданов разкри заговор срещу "Има такъв народ". Според заместник-председателя на партията отпадането им от предишния парламент е било "режисирано".

"Бяхме изхвърлени с фалшификации, поне това е моето вътрешно убеждение, подплатено с реплики между БСП и ПП, когато си говореха в предходното Народно събрание за кодовете на машините", каза той пред БНР.

ВИЖ ОЩЕ: Новина от ГЕРБ! Ключов ход на Борисов

По думите на Йорданов във времето, в което ИТН не е била в парламента, са "лъснали лъжите, които са се излели върху тях":

"На нас ни помогна времето. ... Сега имаме завръщане на хора, които преди са гласували за нас, но на предните избори са се въздържали или са гласували за някой друг".

ВИЖ ОЩЕ: ПП-ДБ с първи думи след вота, какво обяви

Според него с 11 депутати, колкото ще имат ИТН в 49-ото Народно събрание, може да се направи много:

"Във фрагментиран парламент понякога се оказва, че по-малката политическа сила има по-голяма тежест за вземане на решения, защото гласът и тежи повече и може да накланя везните. Ние ще постъпваме абсолютно практично и ще гласуваме неща, които са полезни".

ВИЖ ОЩЕ: БСП оцеля, но защо Нинова е недоволна

ИТН има готова законодателна дейност, подчерта Тошко Йорданов:

"Едно от най-важните неща е бюджетът на държавата. ... Със сигурност трябва да се предприемат мерки за икономиката на страната и да се спре това безогледно харчене. ... Ние сме в тежка финансова криза заради некадърната финансова политика на Асен Василев, която е твърде лява. ... Трябва да се предприемат мерки за финансова дисциплина". 

ВИЖ ОЩЕ: Радев каза кога ще свика новото Народно събрание

България е страна от ЕС и когато отговаря на критериите, ще влезе в еврозоната, коментира още заместник-председателят на ИТН.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com