Шефът на ЕНП с призив към ГЕРБ и българите, каза тайната на успеха

България има нужда да започне отново да се възползва от европейските средства

Шефът на ЕНП с призив към ГЕРБ и българите, каза тайната на успеха | StandartNews.com

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) пристигна в България, за да подкрепи ГЕРБ за предстоящите предсрочни избори. Манфред Вебер беше специален гост на предизборно събитие под надслов „По-силни от кризите! ГЕРБ-СДС”, ръководено от лидера на партията Бойко Борисов.

Вебер приветства събралите се в НДК членове на ГЕРБ, като каза, че ЕНП има нужда от ГЕРБ като партньори и приятели. Той подчерта, че България е пред историческо решение. „Изборите, които предстоят, ще се проведат в изключително трудна ситуация. Рецесията расте, имаме инфлация, имаме войната в Украйна, мобилизацията, която прави ситуацията много тежка. Така че молбата ми към вас и всички български граждани е: Моля ви идете и гласувайте”, каза шефът на ЕНП.

„В такива несигурни времена е изключително важно кой ще поеме отговорността. В този случай ние трябва да се обърнем към един сигурен партньор, каквито са ГЕРБ и Бойко Борисов, защото неговата партия по време на нейното управление донесе стабилност. Трябва да се уповаваме на опита, да се обърнем към един уважаван партньор, който знае как и може да носи отговорност. По време на моите многократни разговори с правителството на г-н Борисов съм се убедил, че може да поеме тази отговорност и знае как да се справи, както вече показа, и с финансови, и с икономически кризи”, подчерта Вебер.

„Противопоставянето, което виждаме в момента е на имперския колониализъм, който Русия иска да разпространи. Тук няма място за съмнение и колебание. Въпросът е дали ще подкрепим украинците в борбата им за свобода, справедливост и демокрация, или ще застанем на страната на руския империализъм.  Борисов и ГЕРБ направиха своя много ясен и категоричен избор - те са на страната на мира, на антируската агресия, както и Гари Каспаров много ясно го каза - те са на страната на демокрацията и свободата”, каза Манфред Вебер.

„Предстои ни тежка зима, която трябва да е зима на солидарност. Ние трябва да направим всичко да овладеем цените на газа и тока, за да можем печалбите от дружествата да бъдат вложени в полза на гражданите. Ние имаме нужда от солидарност в областта на газа и скоро ще потече по Гърция, за което благодаря на Борисов затова, че Европа ще има достъп, защото това беше постижение на ГЕРБ”, посочи председателят на ЕНП.

Според него другото, от което България има нужда, е да започне отново да се възползва от европейските средства. „Да, тя има нужда от тях и затова има нужда от едно опитно и стабилно правителство. България има нужда от ГЕРБ”, категоричен бе Манфред Вебер.

„България е важна държава, страната има нужда от опит, няма време за дребни политически борби. България трябва да е в силна и обединена Европа, а не да бъде далеч от нея, по пътя на една руска имперска политика. Европа има нужда от силна България”, завърши словото си Вебер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай