Румен Христов: И СДС, и ГЕРБ сме решавали кризи

Искаме европейски доходи, ниски данъци и висок икономически растеж

Румен Христов: И СДС, и ГЕРБ сме решавали кризи | StandartNews.com
  • Фалшивото дясно са тези, които направиха всичко възможно да бъде унищожена синята партия
  • Нека не допуснем и този път да ни откраднат победата
  • Искаме европейски доходи, ниски данъци и висок икономически растеж
  • България има нужда от стабилно правителство, което да се справи с проблемите
  • В ДСБ са приятели и съмишленици, призовах ги да гласуват за нас, казва лидерът на СДС Румен Христов в специално интервю за вестник СТАНДАРТ

 

- Г-н Христов, защо хората да гласуват за ГЕРБ-СДС? С какво сте по-различни от другите политически сили?

- Защото и СДС, и ГЕРБ успешно сме решавали кризи. Всички помним как СДС пое управлението на държавата след националната катастрофа, до която ни доведе уравлението на БСП, начело с Жан Виденов. Колегите от ГЕРБ решиха финановата и икономическа криза, която се стовари върху България след световната криза през 2008 - 2009 г. А впоследствие се справиха успешно с мигрантската вълна и ковид-пандемията. Имаме опит в трудните времена и това в настоящия момент е спасително за България.

Ако трябва да обобщя, ГЕРБ-СДС сме по-силни от кризите!

- Вие наложихте слогана "Истинското дясно!" . А кое е фалшивото?

- Фалшивото дясно са тези, които направиха всичко възможно да бъде унищожено СДС, цепейки го и хулейки го, а впоследствие се прегърнаха и управляваха с БСП/БКП и на местно, и на национално ниво. Това за съжаление са и ДСБ, произлезли от СДС, които загубиха и забравиха претенцията си за по-десни и по-тъмносини, и станаха подчинени на розово-зелените си партньори от ДБ и на червената БСП. Истинската и единствена десница сме ГЕРБ-СДС и го доказахме и с икономическата и финансовата ни политика, и с отношението ни към агресора Путин. А т.нар. десни от "Демократична България"  позволиха на БСП да забрани изпращането на военна помощ за Украйна и да наложи безразборното харчене на пари "на калпак", което вкарва България в дългова спирала.

- На срещата с президента на ЕНП Манфред Вебер призовахте симпатизантите на "Демократична България" да подкрепат ГЕРБ-СДС. Какво Ви кара да смятате, че това е възможно?

- Аз се обърнах по-скоро към ДСБ. Въпреки отцепването и разделението, наложено от лидерите им, това са наши приятели и  съмишленици, с които сме били заедно. Аз съм убеден, че в България все още има много антикомунисти и част от тях са привърженици на ДСБ и затова ги призовавам да гласуват за нас, което е гаранция, че гласовете им няма да отидат за БСП.

- Всички социологически проучвания дават преднина на ГЕРБ-СДС пред втория. На предишните избори също беше така, но накрая "Продължаваме промяната" се оказаха първи. Не се ли притеснявате, че и сега може да стане така?

- Притеснявам се. И затова призовавам всички представители на ГЕРБ-СДС в комисиите да бъдат много внимателин при броенето на отрязъците и да сравняват подадените гласове с това, което е отчела машината и това, което се вписва в протокала. Продължавам да съм убеден, че на предишните избори имаше намеса, защото ГЕРБ-СДС водеше до 15 ч. и в рамките на няколко часа резулатът се обърна със 7-8 процета, което никой социолог не можа да обясни, при положение, че винаги екзитполовете дават много близка картина и съвсем малко отклонение от окончателните резултати. Нека не допуснем и този път да ни откраднат победата!

- Кои са приоритетите на СДС в следващия парламент?

- СДС ще бъдем за: европейско бъдеще и европейски доходи, ниски данъци и висок икономически растеж, стабилно управление на държавата и по-малка намеса в частния сектор, достъпни цени на ток, газ, дизел и бензин.  В същото време ще хвърлим усилия против: инфлацията, непосилните цени и обедняването на хората, зависимостите от руския газ и нефт, мрежите на ДС във властта и опитите за завой към Кремъл.

- Оптимист ли сте, че този път ще се състави по-стабилно правителство?

- Не е важно дали аз съм оптимист, важното е, че след три неуспешни парламента и опити за съставяне на устойчив кабинет, България има нужда от стабилно правителство, което да реши многото на брой кризи, защото те се отразяват пагубно на живота ни.

- Кои са първите мерки, които евентуален редовен кабинет трябва да предприеме?

- На първо място овладяване на инфлацията, която е двойно по-голяма от средноевропейската. На второ място - решаване на енергийната криза чрез осигуряване на редовни доставки на газ, дизел, бензин и електрическа енергия на достъпни цени както за бизнеса, така и за битовите потребители. На трето, но не и по значение място - запазване на доходите на хората.  А по какъв начин ще бъдат решени тези три най-важни въроса, стана ясно от подробната управленска програма, представена от ГЕРБ-СДС.

- В заключение какво ще призовете избирателитие?

- Ако искате да живеете по-добре, гласувайте с номер 24 за ГЕРБ-СДС!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай