Райчин Рачев: Партия МИР предлага провеждането на е-референдуми

Той призова пловдивчани и всички български граждани да подкрепят на предстоящите парламентарни избори партия МИР в номер 10

Райчин Рачев: Партия МИР предлага провеждането на е-референдуми | StandartNews.com

Един от основните приоритети на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е извършването на административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Нещо повече – партия МИР предлага в България да се извършва електронно дистанционно гласуване и е-референдуми върху блокчейн. Това от една страна значително ще повиши избирателната активност и легитимността на всяко едно управление, както и доверието в изборния процес от друга страна, тъй като предлаганите от нас механизми гарантират честността на вота на българските граждани. Това заяви водача на листата на партия МИР за кандидати за народни представители в Пловдив Райчин Рачев.

Той е възпитаник на Образцова Математическа Гимназия  Пловдив, завършил е специалност „Информатика“ във Факултета по математика и информатика на Софийски университет-София. Основател и ръководител е на Сиско Академия за изкуствен интелект и електронно дистанционно гласуване. Участвал е в разработване на Български модел за е-референдуми, включително в сътрудничество с Университета по приложни науки в Берн, Швейцария. Понастоящем работи по е-референдуми върху блокчейн, за да може Суверенът да взема стратегическите решения , а политическите представители, служебните лица и институции да ги изпълняват. Райчин Рачев е съавтор на предложенията, измененията и допълненията на Закона за прякото участие на гражданите в изпълнителната власт и местното самоуправление. Съорганизатор е на граждански групи за натиск, местни и национални граждански инициативи, участник във всенародното движение за нератифициране на Истанбулската конвенция и недопускане сексуалното дезориентиране на деца и младежи.

„Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в Конституцията на България. Предложените от нас промени в Закона за прякото участие на гражданите в изпълнителната власт и местното самоуправление ще гарантират прилагането на алинея 2 на чл. 1 от Конституцията, в частта за непосредственото упражняване на властта от Народа/Суверена. Тъй като досегашните Конституции на държавите на Човечеството имат всеобщ порок да регламентират предимно упражняването на властта от институциите. Всичко това коренно ще промени начина на функциониране на държавното управление, което ще трябва да се съобразява с желанието на мнозинството от българските граждани. Това от друга страна ще доведе до качествено и ефективно управление и до решение да голяма част от проблемите на България“, това заяви Райчин Рачев, водач на листата на партия МИР в Пловдив

Като граждански активист той участва не само в експертни дейности, но и като съорганизатор на Доброволната организация за съдействие на отбраната, участник в граждански патрули по Българо-турската граница. Привърженик на концепцията за Въоръжения народ и убеден участник в движението за възвръщане на концептуалната власт/целеполагането в Български ръце и умове.

„За партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, общочовешките добродетели и патриотизмът – обичта и дългът към нацията, разбирана като общност на всички български граждани. Затова призоваваме всички български граждани както в България, така и извън нея да се включат и допринесат лично със своя морал, инициативност и родолюбие за връщането на нормалността в родината и превръщането и в силна, социална и индустриална държава“, заяви още Райчин Рачев и призова пловдивчани и всички български граждани да подкрепят на предстоящите парламентарни избори партия МИР в номер 10.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай