Петък,

Радостин Василев скочи на ГЕРБ, остро обвинение

От: Агенция Стандарт -
13902
Радостин Василев скочи на ГЕРБ, остро обвинение
A
A
A

Любен Диловот ГЕРБ, Радостин Василев от „Продължаваме промяната“ и Владислав Панев от „Демократична България“ се изправиха един срещу друг в ефира на bTV. Василев заяви, че избирателят е поставен пред цивилизационен избор.

"Конституционна криза няма да има и избирателят трябва да избере дали да върне модела на ГЕРБ, който доведе страната до криза", каза той.

Василев обвини ГЕРБ в купен вот по време на местните избори и че кметовете са саботирали „Продължаваме промяната“. Той коментира и инфлацията. Според него ПП са направили много, за да компенсират и бизнеса, и гражданите.

Любен Дилов опонира и заяви, че кметовете не са купени, а че ПП са им обявили война. Той бе категоричен, че ако Борисов е бил на власт - е нямало да има толкова висока инфлация.

Според него именно тя е изяла добавките на „Продължаваме промяната“. "Трябва ни парламент, който да състави правителство, иначе ще сме в неуправляеми кризи, към които се добавя и конституционната“, заяви Дилов. Той обясни, че преодоляването на кризите е най-важното в момента.

Владислав Панев отчете какви са грешките в предишното управление. Според него една от основните е била липсата на доверие в коалицията. Той отбеляза и че инфлацията навсякъде е висока.

„Бойко Борисов казва постоянно, че ако е бил на власт - нямало да има толкова висока инфлация, а тя навсякъде е такава. У нас тя не е по-висока от средноевропейските нива“, каза Панев. Според него трябва да има управление близко до това, което е било преди предсрочните избори.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com