Проф. Константинов с остро предупреждение

Не може да има правителство с мнозинство, заяви математикът

Проф. Константинов с остро предупреждение | StandartNews.com

Математикът проф. Михаил Константинов предупреди, че ако лятото има нови избори, активността ще спадне. По думите му "Не подкрепям никого'' е глупава опция.

"Те не влияят дори върху прага за влизане в парламента. С тези гласове не може да накажете никого, те имат значение на първи тур на мажоритарни избори и то при определени обстоятелства. Очаквах повече хора да отидат да гласуват, но отвращението към политическата класа е достигнало заплашителни размери. Ако направим избори след три месеца, още по-малко ще гласуват", прогнозира той в ефира на Нова.

"Не може да има правителство с мнозинство при заявените от политическите сили намерения. Не е казано, че трябва да има мнозинство, може да имаме плаващи подкрепи. ПП-ДБ категорично няма да подкрепи ГЕРБ, "Възраждане'' и БСП също няма да го направят, а те общо имат 124 депутата. В най-добрия случай проНАТОвските партии могат да съберат 116 депутата", каза за ''Твоят ден" математикът.

Според него не е работа на СИК да събира числа, а да брои бюлетините за всеки вид избори. "Категорично трябва да освободим комисиите от задължението да събира числа, това трябва да прави машината. Видеонаблюдението беше дивотия. Половината не са си включили наблюдението слава Богу, това е абсолютен тормоз. В Русия има видеонаблюдение, но в ЕС няма. С хартия се гласува много три пъти по-бързо отколкото с машина - 10 срещу 30 секунди средно", смята математикът. И допълни, че при изборите за общински съветници недействителните гласове са 15%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай