Събота,

ПП ПРАВОТО са единствените започнали да водят битки в защита правата на гражданите и българския бизнес

От: Стандарт -
1394
ПП ПРАВОТО са единствените започнали да водят битки в защита правата на гражданите и българския бизнес
A
A
A

Учредителите и председателят на партия ПРАВОТО са единствените започнали да водят битки преди да влязат в политиката, за да защитят правата на гражданите и българския бизнес от преследване, рекет и тормоз върху тях.

В България има проблем във функционирането на правовата държава, който проблем е тежък. Мафията диктува и назначава съдии, прокурори, които след това ги прикриват срещу сериозни суми като подкуп, а други за кариерно израстване.

Правосъдната система във всичките й инстанции- районен, окръжен, апелативен и върховен съд се използва за осъществяване на политически вендети, а антикорупционният път на България се превъръща сам по себе си в инструмент на толериране на корупцията".

Прокуратурата стана защитник на престъпниците, а корумпираните съдии, създадоха порочна практика при нарушаване принципите на правото. Тази порочна практика при превратно приложение на закона е създадена в услуга на управляващите, ВСС, престъпници, лица от олигархичните кръгове, тези които имат влияние и власт.

Даването на подкуп на съдии, според прокуратурата не е престъпление, но за нас българския народ е престъпление.

През месец април 2017 година в открито съдебно заседание, при пълна зала по в.гр.д. №5459/2016г. по описа на Софийски апелативен съд, ответната страна по делото, управителят и адвокатите на фирмата, представиха доказателства - Запис на Заповед и Договор за заем, с твърдението, че са дали подкуп на съдия Цветко Лазаров, по точно парите са били предадени на майка му Веска Лазарова, чрез единия от вещите лица по делото. В съдебното заседание се твърдеше също, че председателката на Софийски апелативен съд е разпределила лично, точно този състав да бъде по делото. Делото беше за един имот, състоящ се от четири етажа, точно срещу стълбите на Съдебната палата на Витошка №7.

Предоставени бяха доказателства за даден подкуп на съдиите и най-вече на съдията Цветко Лазаров, председател на 12 – ти състав по в.гр.д. №5459/2016г., по описа на Софийски апелативен съд. След настояване от другата страна беше затворена съдебната зала и се извика прокуратура и СДВР за взимане на показанията на свидетелите и предаване на оригиналите от приложените доказателства на тях. Изявленията за дадения подкуп, а именно кога, къде и по какъв повод са описани в съдебния протокол от 21.04.2017г. Така беше образувана прокурорска преписка.

По това дело има образувана пр. пр. с №12 794 от 2017г. по описа на СРП, по която преписка не знаем какво е движението в продължение на 5 години.

Не е ясно след като са замесени съдии, защо преписката беше образувана пред СРП.

Не твърдим, че съдията е взел подкуп, но дори и това да не се докаже, представилите доказателствата в съдебно заседание и самото лично признание за даване на подкуп е достатъчно тези хора да бъдат подведени под наказателна отговорност, най-малкота за признаване и то пред съд, че са дали подкуп.

Да предположим, че не се е доказало взимането на подкуп от съдиите , тогава възниква въпроса, защо съдията Цветко Лазаров не съди лицата за НАБЕДЯВАНЕ? Съгласно чл.286 /1/ от НК „ Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или престави неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване....”??? Даказателствата са представени пред съд.

В случая прокуратурата още през 2017г. е следвало служебно да повдигне обвинение.

Престъплението е доказано. Доказателствата са представени пред съд по в.грд. № 5459/2016г., по описа на Софийски апелативен съд, като фактическата обстановка относно кога, къде и по какъв начин е предаден подкупа е описана в протокола от съдебното заседание от 21.04.2017г. по в.гр.д. №5459/2016г. по описа на Софийски апелативен съд, който протокол е официален документ, като изложените факти и обстоятелства не са оспорени.

НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО Е СТАНАЛО С ПРОКУРОРСКАТА ПРЕПИСКА!!!

Ще трябва ли да търпим това беззаконие и прикриване на престъпления от главния прокурор на съдии, прокурори на тези по високите етажи ?

Ще трябва ли да продължаваме да търпим преследването, тормоза и репресията срещу всеки, който подаде жалба срещу корупцията?

До кога???

С партия ПРАВОТО, бюлетина №22 ще успеем да върнем справедливостта и свободата.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com