Посред вяла кампания, Ицо Хазарта видя канска битка за изборите

По думите му на предстоящите избори залогът е огромен

Посред вяла кампания, Ицо Хазарта видя канска битка за изборите | StandartNews.com

Залогът в тези избори е голям и затова предизборната битка е голяма, смята кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен още като Ицо Хазарта. От думите му така и не стана ясно къде се води тази борба предвид вялата кампания, на която сме свидетели.

„На миналия вот хората, срещу които се изправихме, ни подцениха. Мислеха, че ще успеят да се разберат с нас – чрез заплашване, подкупване. Сега разбраха, че битката ще бъде канска”, заяви популярният рапър.

„Причината да съм в парламента не е, за да си търся нови възможности за творчество. Когато един човек се занимава с политика, всяко нещо, което прави по време на предизборна кампания, може да бъде разчетено като предизборно послание. Намерих своето поприще в Народното събрание и не ми е нужна коалиция. Знам какво правя. Това, с което се занимавам, ми носи смисъл”, сподели Ицо Хазарта в предаването "На фокус" по Нова телевизия.

Той коментира хейта, който е получил по време на управлението на правителството.

„Усетих хейта, който политиката носи. Не съм очаквал друго. Когато дарих заплатата си за деца в домове, отново ме критикуваха. Това, че се занимавам с тази дейност от почти година, осмисля изцяло работата ми в предишното НС. Това е причината да се кандидатирам пак. Заплатата е нещо второстепенно. Не съм влязъл в политиката затова", каза Петров.

"Има много смисъл от всичко, което правя с тези деца. Те са като всички други, обаче нямат културен и социален живот. След като посетих тези места, разбрах, че има нужда от спешни поправки, които трябва да се направят в Семейния кодекс, свързани с осиновяването. Децата там имат следния избор - момчетата да станат престъпници, а момичетата да се омъжат в 7 клас. С това, което правя, се надявам поне на някаква част да променя съдбата”, коментира Ицо Хазарта.

Той отговори задочно и на политиците, които са казали „Това може да го правиш и без да си депутат”.

„Ако отидете като обикновен човек в дом за сираци, няма да ви пуснат. Тези деца са защитени от закона. Всеки депутат обаче има право да получава съдействие от органите и да влезе”, поясни Христо Петров.

По думите му на предстоящите избори залогът е огромен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай