Петков прочете присъдата на Рашков! Ключова новина

Дали ще бъде в листите на ПП

Петков прочете присъдата на Рашков! Ключова новина | StandartNews.com

„Ако „Газпром“ започне да изпълнява договора си за доставки на газ, това е първа стъпка към възстановяване на доверието“, каза бившият премиер Кирил Петков по бТВ. По думите му няма как страната ни да е сигурна, че ако сега „Газпром“ изпълни договора ще продължи да го прави и след това.

„Никой не трябва да бъде наведен, само защото едната страна казва, че „това са моите нови условия“. Ако си изпълнят условията по договора, няма лошо в това да преговаряме“, каза Петков.

Бившият премиер коментира, че от „Продължаваме промяната“ са взели своите поуки, но по-важното – не са нарушили основното си обещание към избирателите – „нулева толерантност към корупцията“.

Той коментира още, че отцепниците от ИТН са се доказали като хора, които спазват обещанията си към народа и лично той ги припознава като свои. Петков нито отрече, нито потвърди спекулациите, че отцепниците ще бъдат водачи на листи на ПП.

„Данните ни показват, че от ПП имаме огромен шанс да имаме повече от 121 депутата в следващото правителство и да довършим работата си“, каза още той.

Лидерът на „Продължаваме промяната” не можа да отговори дали Бойко Рашков ще е водач на листа, но подчерта, че бившият вътрешен министър със сигурност ще бъде част от екипа на ПП и със сигурност ще бъде част от листите.

След като пожелаха успех на „Демократична България” и не пристъпиха към общо явяване на вота, Петков каза: Осъзнахме, че трябва да работим заедно, за да си довършим работата. Вярвам, че ще има следващо управление и „Демократична България” ще бъдат заедно с нас.

Петков за пореден път отхвърли и възможността ПП да се коалира с ГЕРБ под някаква форма. „Докато Борисов оглавява ГЕРБ, не можем да имаме истинска съдебна реформа. Ако имаме работеща съдебна система, него го грози сериозен риск от затвор. „Продължаваме промяната“ няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след следващите избори“, каза Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай