Петков каза условието си, за да преговаря с ГЕРБ

Ще има правителство, ако сме първа политическа партия на изборите, каза лидерът на ПП

Петков каза условието си, за да преговаря с ГЕРБ | StandartNews.com

Единствената възможност да има убедително и ясно правителство е, когато сме първи и с голяма разлика. Все повече хора осъзнават връзката между тяхното гласуване, ние да сме първи и да има правителство. От сега заявявам, да, ще има правителство, ако сме първа политическа партия на изборите. И то ще бъде правителство с много ясна програма от пет точки. Това заяви в интервю за Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.

По думите му приоритетите на коалицията ПП-ДБ са важни за всички и повечето партии ги имат в своята програма. „Готови сме да говорим с всички за тези политики. Вече сме на пети избори. И когато стане ясно, че тези политики са решението за България и всички са обединени около тях – да не подкрепят първата политическа сила – това ще бъде кощунство и ще има голямо политическо наказание, което не могат да си позволят”.

Петков коментира и евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ. „Това, че на България ѝ трябва редовно правителство и че трябва да влезем в Шенген – всички разбираме, че България трябва да върви напред. Мисля, че на колегите от ГЕРБ им е ясно, че ще сме първа политическа сила. И преди изборите се опитват да всяват страх, че няма да има кабинет”, посочи той. И допълни: „Ако имат забележки по някоя от политиките ни, ние сме готови на дебат”.

Петков беше категоричен, че партията му знае как да носи отговорност. „Управление с ясна политическа обвързаност показва, че ние знае как да носим отговорност. Ние вече бяхме в коалиция, която уж имаше мнозинство, а реално бяхме в правителство на малцинството. Така се случи, че хем хората не разбираха кой носи отговорността, хем нямахме подкрепа в НС и ни падна правителството. Този път ще е различно. Знаем кой носи отговорността и какви са политиките”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай