Петков и Василев си направиха партиен клуб в чужбина

Това е само първата стъпка към изграждане на структури на ПП в чужбина

Петков и Василев си направиха партиен клуб в чужбина | StandartNews.com

Своя първи регионален клуб откри "Продължаваме Промяната" в чужбина, съобщиха от партията.

Пред повече от 100 български граждани, съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев официално откриха клуба във Виена и заявиха, че има как всички заедно да създадем България, за която мечтаем.

Събитието събра активни хора от различни точки в Австрия и съседните държави. В дискусията освен председателите на ПП, се включиха и народните представители в 48 НС Андрей Гюров, Даниел Лорер, Калина Константинова, Искрен Митев, Деница Симеонова и Цветелина Заркин.

Българската общност изслуша идеите и визията на "Продължаваме Промяната" как България да се превърне в модерна европейска държава. В тази връзка една от основните теми беше обединението преди предстоящите избори, което представителите на ПП представиха не само в политически аспект между "Продължаваме Промяната" и Демократична България, а и чрез припознаване на каузите на всички граждани, които искат България да бъде достоен партньор в ЕС с висок стандарт на живот, конкурентна иновативна икономика, истинско, а не на думи върховенство на закона .

Представителите на българската общност от своя страна се включиха много активно и критично с въпроси по темите, свързани с родината, които ги вълнуват най-много.

Като част от общност зад граница, българите споделиха, че искрено се вълнуват и от темата за създаване на район „Чужбина“.

Виена е само първата стъпка към изграждане на структури на "Продължаваме Промяната" в чужбина, казват от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай