Пернишка драма на изборите, голям дуел във Варна

Ясни са част от големите сблъсъци на 2 октомври

Пернишка драма на изборите, голям дуел във Варна | StandartNews.com

Пернишка драма се очаква на изборите, след като стана ясно, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков ще е водач на листата на „Продължаваме промяната” в миньорския град. От страна на БСП там ще играе Любомир Бонев, ГЕРБ се очаква отново да пусне Кирил Ананиев.

Голям дуел вещае вотът във Варна. Там срещу лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов излиза Даниел Лорер. За социалистите на първа линия ще играе Борислав Гуцанов, а за хората на Борисов  засега № 1 остава проф. Костадин Ангелов.

Бившият премиер Кирил Петков няма да е водач в родния си Пловдив, а в София, където на челна позиция, но в друг район, ще е и Асен Василев. Бившият вицепремиер ще получи място и в Хасково.

Председателят на 47 НС Никола Минчев вероятно ще поведе листите в Кърджали и Пловдив.

Досегашният заместник-земеделски министър Иван Христанов, ще е водач в Плевен, а бившият министър на транспорта и собственик на куриерската фирма "Еконт" Николай Събев - в Русе.

Отново за място в парламента ще се бори и Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, който ще пак застане начело на 25 МИР-София. Там водачи традиционно са Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

В редиците на "Промяната" очаквано влизат и част от отцепниците на ИТН. Напусналият партията на Слави Трифонов и бивш министър на спорта Радостин Василев се очаква да бъде водач в Габрово, а Иво Атанасов във Видин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай