Партия ПРАВОТО: Незаконно преследване на председателя на партия ПРАВОТО от цяла районна прокоратура

Случаят не е единичен, но за него разполагаме с официални документи представени пред съд и прокуратура

Партия ПРАВОТО: Незаконно преследване на председателя на партия ПРАВОТО от цяла районна прокоратура | StandartNews.com

Случаят не е единичен, но за него разполагаме с официални документи представени пред съд и прокуратура, за който случай няма как прокуратурата да става адвокат на извършителите на престъплението. Прокуратурата прикри престъпление и организира преследване, натиск, тормоз над тези, които търсеха справедливост.

До кога ще търпим магистратите да организират незаконно преследване, рекет, тормоз , набедяване върху всеки, който сигнализира за корупция и извършване на престъпления в съдебната система и лица от по високите етажи на властта?

До  кога ще търпим нелегитимният инспекторат към ВСС и корумпирания ВСС да толерарат  тази корупция?

Трагично е, когато най-върховният орган на съдебната система ВСС използва „мафиотски” методи за преследване, насилие  и други незаконни начини на оказване на влияние  и облагодетелстване.

Трагично е, когато цяла районна прокуратура организира незаконно преследване, тормоз, насилие, срещу граждани борещи се против корупцията и престъпността в съдебната система и в държавната власт.

В случая председателката на партия ПРАВОТО, Бюлетина № 22 е преследвана, тормозена и набедена от цяла районна прокуратура, само защото е подала жалби за извършени престъпления от съдии, прокурори, министри, кметове, шефове на НАП, ЧСИ-та, Нотариуси и др.

Сигнала е свързан с извършено длъжностно престъпление/ престъпление по служба/ при „ злоупотреба с власт”, рекет, преследване и саморазправа от прокурорите на районната прокуратура.

След като прокурорите от цяла районна прокуратура прикриват сто процента доказано престъпление и прекратяват наказателното производство, с цел да затворят устата на председателката на партия ПРАВОТО – адв. Мария Колева, която е подала жалбата, набедяват същата в нещо, което не е извършила.

Горното е доказано от Софийска адвокатска колегия, която отказва образуване на дисциплинарно производство срещу нея. Решението е влязло в сила.

Горният сигнал е доста сериозен, тъй като тази прокуратура утре може да набеди и да организира срещу всеки гражданин тормоз, рекет и преследване, само защото ги уведомява за извършени престъпления от магистрати и лица от по високите етажи на властта. Тази прокуратура с години бездейства и прикрива престъпления и хора от пристъпния контингент.

 С подадения до САК сигнал срещу председателката на партията, прокурорите от районната прокуратура, заедно с техния ръководител са осъществили един акт на репресия, преследване и саморазправа, ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАНЕ  от прокурорите, които изобщо не са присъствали на разговора между ръководителя на прокуратурата и адв. Мария Колева, както и срещу прокурорката прекратили наказателното производство само защото, като потърпевша, гражданка, същата е изразила критично мнение към  неправомерните действия на прокурор от районната прокуратура, относно отказа й по повод молбата същата да получа копие от постановлението с което се прекратява наказателното производство, при сто процента доказано извършено престъпление.

Притеснително е, че жалбата срещу адв. Колева е подадена от всички прокурори, които изобщо не са присъствали на разговора между нея и ръководителя  на районната прокуратура. Горното доказва, че самата прокуратура организира престъпления и прикрива престъпления, като набедява честни граждани, само защото подават сигнали срещу лица, които са извършили престъпления. Утре може да накарат обвиняем да убият накой неудобен за тях гражданин, да му поставят наркотици или друго и да го обвинят в престъпление, както може би направиха с кметицата на Младост и журналистката Виктория.

По жалбата главният прокурор и ВСС не предприха каквито и да са действия против тези неправомерни действия на прокурорите от районната прокуратура.

Част от случая е свързан с подписано пълномощно и завеждане на иск за недвижим имот от починал човек 12 години преди това. Пълномощното на адвоката е подписано и се завежда иск и от човек, който е заминал преди 1989г. в Южна Африка и МВР нищо не знае повече за него.

По тази жалба, доказателства са изпратени от районен съд на прокуратурата. Поне по горепосоченото престъпление  би следвало  максимум до два месеца да бъде разгледан случая и да бъде повдигнато обвинение, тъй като тези доказателства са представени пред съд.

С Акта за смърт се доказва, че няма как починал човек 12 години преди това да „стане от гроба” и да подпише пълномощно и да подаде иск за недвижим имот, както и от регистрите на МВР веднага се установява, че другото лице още преди 1989 г. е излязъл извън страната и има информация, че е в Южна Африка, но прокурорска преписка тенденциозно се забави цели две години, след което неясно  защо, се прекратява наказателното производство.

По-притеснителното е, че прокуратурата отказа да предостави на потърпевшата препис или копие от постановлението, с което се прекратява наказателното производство, за да се види какви са мотивите за прекратяване на наказателното производство и да се обжалва поне пред по-горната прокуратура, като по този начин й се ограничиха правата.

Ето защо от партия ПРАВОТО, бюлетина №22, искаме да влезем в праламента, за да можем да внесем промени в законодателството, с което да бъдат защитени правата ни и всеки да понесе своята отговорност за действията си, още повече, че тези, които следва да разследват и обвиняват, организират преследване, насилие и тормоз над тези, които са потърпевши и са сигнализирали за престъпления извършени от магистрати и от лица от по високите етажи на властта.

С бюлетина №22, ПРАВОТО, ще има справедливост и наказание за всеки един, който е нарушил закона още повече от магистрати и тези от държавната власт.

www.pravoto.bg                                       тел: 0885 604 350

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай