Четвъртък,

Партия ПРАВОТО: Магистратите узаконяват беззаконието

От: Стандарт -
913
Партия ПРАВОТО: Магистратите узаконяват беззаконието
A
A
A

Председателят на партия ПРАВОТО, адвокат и финансист - Мария Колева, с години се бори в България да се прилагат законите справедливо, като всички граждани да са равни презд закона, както повелява Конституцията на Република България. Учредителите и симпатизантите на партия ПРАВОТО държат на беззаконието да не се отговаря с беззаконие.

В България обаче именно тези, които следва да приложат закона го нарушават.

Магистратите узаконяват беззаконието.Нарушава се Конституцията, нарушава се Закона за съдебната власт, но никой не се самосезира за това беззаконие. Питаме се това демократична държава ли е? Около вече три години имаме незаконен Инспекторат към ВСС. Четири парламента МЪЛЧАТ по този въпрос. Защо ли? От 02 октомври ще имаме и нелегитимен Висш съдебен съвет. Има политическа криза и за една година и половина четири пъти избори.

Какво ли очаква една държава, когато държавата и съдебната система нямат легитимни органи, държавната власт е овладяна от мафията, магистратите узаконяват беззаконието?

В случая в България има ДИКТАТУРА, при която властта е концентрирана в една ограничена група, наречена мафия, които диктатори осъществяват насилие и ограничават човешките права със всички средства за запазване на властта. В повечето случаи това е свързано с премахване на независимостта и мафиотизирането на съдилищата.

Не че нямаме закони - няма кой да ги спазва. А това е защото няма реални институции, които да ги прилагат. Тоест - в България няма ДЪРЖАВНОСТ! Някъде прочетох, че „на законите се гледа като на врата в полето - само гламавите минавали през нея”. Това така ли е? Ние сме страна на узаконеното беззаконие. Отчайващо, но факт. Просто трябва да вземем чуждия опит и безкомпромисно да го приложим към всички.

Нови текстове в Закона за съдебната власт за търсене на отговорност на магистратите. Контрол и промени при тяхното кариерно израстване. Контрол над ВСС и търсене на отговорност за бездействието относно корупцията и злоупотребата с власт от магистратите.

Не може да се управлява в беззаконие. Отсъствие на законност, липса на достатъчно и добри закони са основният проблем, още по-голям проблем е, когато няма механизми за търсене на отговорност.

По-големият проблем е, че в България има само няколко престъпници

” клошар”,”неизвестен извършител” и „ криминално проявен”. От тези от по високите етажи няма престъпник, няма наказан, защо ли? Няма наказан и магистрат взел подкуп или злоупотребил с дадената му власт постановявайки незаконни актове, но за кариерно израстване превратно приложил закона.

Ето защо партия ПРАВОТО, Бюлетина 22 , предлага разрешение за това с нов текст в закона за съдебната власт, а именно: „Съдия, друго длъжностно лице или арбитър, който виновно използва превратно правото в полза или във вреда на определена страна при провеждане или решаване на дело, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.”

В съдебната практика нарушаването на изискването за съответствие на акта с целта на закона се нарича още „превратно упражняване на власт”.

Гласувайки с Бюлетина №22, ПРАВОТО,

ще има справедливост и търсене на отговорност.

www. pravoto.bg


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com