Понеделник,

Партия ПРАВОТО: "Калинките" в Министерството на правосъдието, прикриват престъпления и "забърсват следи"

От: Стандарт -
1395
Партия ПРАВОТО: "Калинките" в Министерството на правосъдието, прикриват престъпления и "забърсват следи"
A
A
A

Бившата министърка на правосъдието Надежда Михайлова в предизборния си дебат в студиото на „Лице в Лице”, завърши с думите: „ Това което трябва да изясним в този случай е, че всеки един сигнал, независимо от това дали е за управлаващите или опозицията, трябва да бъде разследван с еднакъв стандарт. Незаконосъобразни и корупционни практики, не могат нито да бъдат прикрити, нито допускани. Колкото и да е трудно това трябва да стане”.

Точно бившата министърка на правосъдието Надежда Михайлова „ЗАБЪРСВА СЛЕДИ” и „ПРИКРИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ”, като случаите се разследват в зависимост от това дали си симпатизант на управлаващите или на опозицията.

Наглост на една ”КАЛИНКА”, която дори и за краткото време като министър, ПРИКРИ престъпления на нотариуси и съдебни изпълнители.

Бившата министърка Надежда Михайлова беше сигнализирана от потърпевши, 5/пет/ семейства от гр. Видин, за извършено престъпление от нотариус с район на действие гр. Видин, която през 2019 г. с измама, ПОПРАВКА на официален документ, издаден от Кмета на Община Видин, при удостоверяване на неверни обстоятелства, съставя нотариален акт за собственост, придобит по ДАВНОСТ на фирма, приближена до ГЕРБ със седалище и адрес: гр.Видин за имоти на пет семейства, които от над 65 години владеят и притежават тези имоти, за които имат нотариални актове от 1959г. , 1981г., като и до днес живеят в тези имоти.

Имотите на тези пет семейства и до днес се владеят от техните собственици, въпреки извършеното престъпление от тази нотариуска, която им отнема имота с издаването нотариален акт за собственост, придобит по ДАВНОСТ на фирма, която дори не е влизала в имотите, камо ли да го е владяла 10 години.

Петте семейства и до днес си владеят имотите, там са се родили техните деца и внуци. Собствениците са на възраст над 82 годишни, а накои които са починали, имотите им се владеят от техните наследници.

За този случай е сигнализиран и главния прокурор и РП-Видин още в началото на м. май 2022г. Пети месец няма отговор от Главен прокурор, РП-Видин. От министерството на правосъдието, след 4/четири/ месеца, отговарят формално и казват, че няма извършено престъпление.

В случая и бившата министърката на правосъдието и главния прокурор и РП-Видин тенденциозно забавят разследването на случая, „ЗАБЪРСВАТ СЛЕДИ” и „ПРИКРИВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ”.

По тези случаи е замесен и РС-Видин, ОС-Видин, ВКС, 2-ро ГО. Съдиите от тези съдилища в нарушение на ТЪЛКУВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ 8/2012г. от 27 ноември 2013 год. Върховният касационен съд на Република България, Общо събрание на Гражданска и Търговска колегия, ПРЕКРАТЯВАТ заведения отрицателен иск от потърпевшите, с мотива - липса на правен интерес въпреки, че ищците- собственици на петте имота, притежават нотариални актове и живеят и владеят имотите си от над 65 години непрекъснато и необезпокоявано и до днес.

Дори и собствениците да не притежават нотариални актове, имайки предвид, че и до днес, а именно над 65 години владеят имотите непрекъснато и необезпокоявано, съгласно практиката на ВКС и горното Тълкувателно решение, имат право да заведат отрицателен установителен иск, с който могат да се защитават и фактически състояния. Такъв е случаят, при който владението е смутено /но не е отнето/ преди да са изтекли шест месеца от установяването му от лице, което неоснователно претендира, че е собственик. Интерес от предявяване на отрицателен установителен иск е налице и когато ищецът има възможност да придобие имота на оригинерно основание или по реституция, ако отрече претендираните от ответника права.

Въпреки практиката на ВКС, която е задължителна, а още повече задължително е приложението на Тълкувателното решение, съдиите от посочените по-горе съдилища ПРЕКРАТЯВАТ исковото производство, поради липса на правен интерес.

Трябва ли ДА ТЪРПИМ и да останат БЕЗНАКАЗАНИ тези КОРУМПИРАНИ СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, МИНИСТРИ, НОТАРИУСИ, СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕЗАКОННИЯТ ИНСПЕКТОРАТ КЪМ ВСС ???

Трябва ли да търпим това БЕЗЗАКОНИЕ ???

Тези ли ще извършат реформи в съдебната система „ без да забърсват следи”.

Присмял се ХЪРБЕЛ на ЩЪРБЕЛ !!!

Гласувайки с Бюлетина №22, ПРАВОТО,

ще има справедливост и търсене на отговорност.

www. pravoto.bg


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com