Партия МИР предлага пътната безопасност да стане национален приоритет

Пътната безопасност е част от Националната сигурност на България и партия МИР предлага тя да стане национален приоритет

Партия МИР предлага пътната безопасност да стане национален приоритет | StandartNews.com

Пътната безопасност е част от Националната сигурност на България и партия МИР предлага тя да стане национален приоритет. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че е един от инициаторите и учредителите на Института за пътна безопасност и изрази съжаление, че нито едно правителство досега не е извело справянето с войната по пътищата като основен проблем и приоритет.

„Статистиката показва, че всяка година по българските пътища загиват толкова хора, колкото в нито една война, в която и точка на света да се води тя. Именно затова е крайно време цялото българско общество, всички политически партии и неправителствени организации да се обединим около каузата пътна безопасност. Веднага след провеждането на предсрочните парламентарни избори партия МИР ще инициира национална кръгла маса на тема пътна безопасност и ще търсим национален консенсус и обединение, както и конкретни стъпки и мерки за справянето с войната по пътищата“, това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че друг приоритет, около който партия МИР предлага национален консенсус, е излизането от демографската криза.

„Излизането от демографската криза да стане национална цел, около която също да се обединят всички българи и институции. Партия МИР предлага да се създаде и специално Министерство на семейството и борба с демографската криза, което освен да отговаря, но и да координира всички останали институции в справянето с демографския проблем. Партия МИР има и готов законопроект за излизане от демографската криза, който ще внесем още в първите дни на новото Народно събрание. В него са заложени конкретни стимули и мерки, чрез които в кратък период от време ще има резултат. Чрез Закона за излизане от демографската криза ще могат да бъдат синхронизирани и всички останали секторни политики, които имат отношение към демографията. Партия МИР предлага незабавно да се изготви и харта на неотменима и приоритетна институционална отговорност по демографския процес с подпис и еднополюсно съгласие на всички политическите партии, неправителствените, работодателските и браншовите организации“, това заяви още Симеон Славчев.

Той подчерта още, че за партия МИР образованието, културата и духовността са приоритети също пред скоби.

„Партия МИР предлага да се въведе дуалното обучение, което е един от начините, чрез който могат да се реализират всички специалисти в икономиката, като успоредно с това те се преквалифицират и добият още знания и умения. Партия МИР предлага бизнесът и държавата заедно да планират какви кадри им трябват в следващите 10-15 години, за да могат тези кадри с помощта на държавата да се обучат приоритетно и директно да се реализират в българската икономика и индустрия. Планирането във всяка една сфера на обществено-икономическия живот на България е изключително важен процес, от който зависи ефективното и качествено управление“. Това каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че на България ѝ е нужна истинска промяна, а не поредната подмяна и най-добрият инструмент за постигане на промяна е мислещите българи, експертите и професионалистите с богат практически опит да се обединят и с реални действия, не с празни думи, популизъм и PR да спечелят доверието на българските граждани.

„Крайно време е българите да спрем да избираме между по-малкото зло! Време е да изберем мира, справедливостта, добрите и експертните решения, които ще направят България силна, социална и индустриална държава, а българския народ проспериращ и щастлив“, заяви още по БНТ лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай