Партия МИР зове за обединение около 5 приоритета

Хората чакат управление, което ще им гарантира достойно съществуване

Партия МИР зове за обединение около 5 приоритета | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръща към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

Идеологията на партия МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща изграждането на такова общество, в което тези две висши ценности са реално гарантирани за всеки човек. За да е здраво и устойчиво едно общество, не трябва да съществува дисбаланс между справедливостта и свободата. Идеологията, която МИР изповядва, ще даде на българите възможността да си избират само онова управление, което ще им гарантира достойно съществуване и неограничени възможности за личен успех и развитие.

Партия МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване на принципите за свободата на пазарите, за социалното изравняване и за нравствената отговорност на всеки и на обществото като цяло. Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица, ще създаде истинска средна класа, ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

Партия МИР предлага балансираното и едновременно действие на структуроопределящите принципи за свобода и справедливост. Това ще постигнем чрез промени в Конституцията и законите, чрез нова управленска структура, чрез издигане ролята на етиката в отношенията, както и чрез въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарно стопанство. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда (т.е. всички да печелят и работници, и работодатели), устойчивото икономическо развитие, стабилните пари, свободното икономическо състояние.

Партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет национални приоритета, които ще изведат България от икономическата, демографската, здравната, социалната, политическата и моралната криза и ще направят българския народ проспериращ и щастлив.

Петте приоритета на партия МИР са:

Работеща и ефективна икономика.

Излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината.

Оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство, леката промишленост и логистиката.

Реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство.

Балансирана външна политика.

Петте приоритета са водещи в Програмата за възстановяването и устойчивото развитие на България на партия МИР, защото само чрез тяхната реализация ще могат да се реализират всички други политики във всички други сфери.

Програмата за възстановяването и устойчивото развитие на България на партия МИР включва възстановяването на експортно ориентираните отрасли в икономиката – туризъм, селско стопанство, транспорт, инфраструктура и логистика, високотехнологични чисти производства.

Партия МИР предлага също:

Икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят наново.

Да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и традиции.

Държавата да се грижи за младите българска семейства.

Да се подготви, обсъди и да се приеме нов Обществен договор, който да залегне в основата на проект за нова Конституция на България;

Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности. Тези общоприети етични правила трябва да са в основата на правната система на държавата и на новия Обществен договор, който да се приеме с национален референдум и да е задължителен за изпълнение от политическата класа.

Да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления.

Бизнесът да има свой Етичен кодекс.

Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители). 

Реализацията на всички предложения на партия МИР ще доведат до постигането на следните основни наши цели:

Всеки български гражданин да живее в комфортна среда. А това включва жилище и достъпна инфраструктура: транспортна, енергетична, комунална, както и екологично благополучие.

Всеки български гражданин да получава качествена медицинска помощ.

Всеки български гражданин да има работа, която да му осигурява устойчив и постоянно повишаващ се доход, както и достоен стандарт на живот.

Независимо от доходите на семейството всички децата да имат възможност да получат достъпно образование и да реализират своя потенциал. Това ще гарантира най-доброто и перспективно развитие на съвременната българска икономика. Икономиката е за хората, тя не е средство, а цел.

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

Подкрепете новото поколение в българската политика – ПАРТИЯ МИР С НОМЕР 10!

Цялата програма на партия МИР може да прочете тук:

https://www.mirbg.bg/post/programa-na-partiya-mir-za-vzstanovyavaneto-i-ustoychivoto-razvitie-na-blgariya

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай