Петък,

Новината от изборите! Коя е тя?

От: Агенция Стандарт -
8629
Новината от изборите! Коя е тя?
A
A
A

Последните на изборите са с най-ясна заявка да управляват. БСП и "Възраждане" имат близки политически тези и реторика. Нинова измести БСП от класическото ляво-либерално русло и го тласна в патриотично-консервативно и националистическо. Обществото показа, че подкрепя партии предимно с евроатлантически ценности. Това заяви политологът д-р Ирена Тодорова за "Твоят ден".

По думите ѝ отказът от гласуване е тревожен и е проблем за демократическите рефлекси. "Институциите посредници отсъстват. Неглижирането на демократичното образувание води до фрагментиран парламент. Като общество нямаме политическа физиономия", подчерта тя. 

От своя страна журналистът Асен Григоров попита как може БСП да се коалира с "Възраждане". "Столетницата може да си партнира само с ПП. От ГЕРБ зависи 90% от развитието на нещата оттук нататък. Българската политика не се управлява прозрачно, лицата по телевизията са аватари, има политически айсберг под водата", смята той.

Според него новината от тези избори е лошото представяне на "Възраждане". "Костадинов е свръхпредставен в медиите. След цялата медийна подкрепа, резултатът от 10% е греда. Евроатлантическите партии имат огромно мнозинство на база декларации, но не е така на база дела. ГЕРБ ще направят голямо усилие да съставят правителство", отбеляза Григоров.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com