Събота,

Нинова силно притеснена. Каза кое става все по-голям проблем

От: Иван Ангелов -
14789
Нинова силно притеснена. Каза кое става все по-голям проблем
A
A
A

“Бедността, неравенството и инфлацията стават все по-голям проблем. Тяхното отражение върху икономиката и живота на хората в един момент може да се окажат сериозна опасност”, заяви председателката на БСП Корнелия Нинова.

По думите й прилаганите санкции срещу Русия не са изход от войната в Украйна. “Ние от години сме против санкциите. Смятаме, че те не решават проблема и времето го доказва. Те нито спряха войната, нито ескалацията ѝ. Смятаме, че вредят и на европейските държави”, каза Нинова.

Тя поясни каква е позицията на партията спрямо войната, но се обяви срещу прекратяването на доставките на руски газ, “защото България няма алтернатива”. “Ние смятаме, че трябва да се възстановяват преговорите с “Газпром” и да се получат количествата по досегашния договор”, допълни Нинова.

“Разбира се, диверсификация е необходима. Хубаво е, че тръгва интерконекторът  Гърция и че има заявки за втечнен газ, но и тези по линия на “Газпром” трябва да си ги потърсим и евентуално да ги получим чрез диалог”, каза още тя.

Нинова бе категорична, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна. “Ние категорично сме за това да се промени този модел на управление. Това ни събра с ДБ и ПП в първия мандат”, заяви лидерът на БСП.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com