Никола Минчев проговори за изборите, кои са червените линии

Отцепниците от "Има такъв народ" искат да се борят с модела на ГЕРБ, каза той

Никола Минчев проговори за изборите, кои са червените линии | StandartNews.com

„Не мисля, че спирането на газа по „Северен поток 1“ е обявяване на война, а по-скоро продължение на действията на Путин“, обясни бившият председател на Народното събрание Никола Минчев в специалното предизборно издание на “Стълбището“ по Дарик радио.

По думите  му от „Продължаваме промяната“ ще се стараят да бъдат максимално близо до проблемите на българите. Той обясни, че на първо място ще отчетат свършеното досега, а приоритет ще бъде увеличението на пенсиите.

Минчев допълни, че на второ място в кампанията си ще наблегнат и на скандала с лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“ и ще насочат усилията си към осветляване и на други такива крупни корупционни схеми.

„Корупцията е рак за българската държава, който трябва да бъде изкоренен тотално“, категоричен е бившият председател на НС.

По думите му отцепниците от "Има такъв народ" искат да се борят с модела на ГЕРБ и няма проблем в това, че част от тях са в листите на „Продължаваме промяната“.

„Нашите червени линии са антикорупционната реформа и запазване на геополитическата ориентация на България“, обясни Минчев и допълни, че тези теми не са направили работата им с БСП невъзможна, въпреки различията помежду им.

Мнението му е, че ГЕРБ начело с Бойко Борисов прекрачват червената линия на „Продължаваме промяната“ по отношение на антикорупционното законодателство.

Никола Минчев обясни, че проблемите в държавата са се струпали години наред и от „Продължаваме промяната“ са започнали първите стъпки към решаването им, а сега се борят за доверието на гражданите, за да довършат започнатото.

„Със сигурност ревизия на корупционни схеми трябва да има“, категоричен е Никола Минчев.

„Не желая да давам такава категорична оценка на член на кабинета... Президентът носи отговорността“, обясни Минчев на въпрос дали служебният министър на енергетиката следва да си подаде оставката.

По думите му „Газпром“ не е бил сигурен доставчик, а от формацията търсят именно сигурни доставки на газ и петрол. Той допълни, че въпросът е прагматичен, а не „за“ или „против“ Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай