НДСВ е носител на държавност

Механизмите за борба с инфлацията са на две места - в БНБ чрез лихвената политика, и в бюджетната

НДСВ е носител на държавност | StandartNews.com
  • За партита, основаната от Сакскобургготски,  образованието е приоритет на приоритетите
  • Механизмите за борба с инфлацията са на две места - в БНБ чрез лихвената политика, и в бюджетната

 

Все по-близо са парламентарните избори, все по-ожесточена е междупартийната битка за билет за НС. Все по-сложна става ситуацията в

света и у нас.

Повечето от наредените на опашка за народни избраници

  • нямат актуални "опорки"

за новите предизвикателства или поради популизма си, или поради политическата си неопитност. В тази атмосфера НДСВ се държи уверено, спокойно и професионално както на политическо, така и на експертно ниво. Държавническата отговорност, а не партийният егоизъм, рационалността и уважението към другите винаги са били характерни за партията и за стила на управление на Симеон Сакскобургготски.

НДСВ с основание акцентира на реформите, не само защото държавата има неотложна необходимост от реформи в основни сектори и някога НДСВ успя да модернизира страната и да подобри международния образ на държава - член на ЕС и на НАТО. Нищо чудно да беше успяла да отвори много по-рано вратите на Шенген и на Еврозоната, ако беше останала във властта. Какви са част от

  • управленските планове на НДСВ

оттук нататък. Механизмите за борбата с инфлацията, според председателя на НДСВ Станимир Илчев, са на две места - в БНБ чрез лихвената политика, и в

бюджетната политика. НДСВ винаги е подържала политика на балансирани бюджети, с излишъци, а не с дефицити.

НДСВ ще продължи политиката на единна ставка за ДДС и ще премахне лобистките изключения, уверява Илчев.

Доходите може да се повишат чрез растяща икономика и заетост на хората.

България има резерв от почти 1 млн. пълнолетни в трудоспособна възраст, а работодателите се оплакват, че нямат работна ръка.

Всъщност нямат квалифицирана работна ръка. Затова НДСВ поставя образованието и повишаване на квалификацията като приоритет на приоритетите.

Социалната политика ще се води от принципа за социални инвестиции, а не само подпомагане.

  • Децата и семейството ще бъдат в центъра на социалната политика

- данъчни облекчения за семействата с деца, детска профилактика и здравеопазване, възпитание в училището и добро родителство.

Ясно ще се разграничи явлението инфлация, за което има обективен характер, от спекулата, която е наказуемо деяние. Срещу спекулата ще активизираме отговорните институции - КЗК, КЗП, БАБХ, правосъдната система, категоричен е Станимир Илчев.

НДСВ ще организира експертно обсъждане на съдържането на т.нар. малка кошница в НСИ както и тежестта на отделните включени в нея продукти, а също и на теми, което определя величината на инфлацията. Ако се налагат промени, ще съдействаме на НСИ, минималната работна заплата трябва да расте като един от механизмите за намаляване на доходното неравенство и за да няма работещи бедни, казват експертите на НДСВ.

Положителен демографски резултат можем да очакваме след 20 години, само ако всички държавни политики сега имат една цел - всестранно подобряване качеството на живот на българите, подчертава Илчев.

В международен план НДСВ ще бъде коректен и лоялен партньор на ЕС и НАТО, ще разширява сътрудничество с други държави, осъждаме агресията и подкрепяме възможността за мирни преговори за решение на военни конфликти, завършва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай