Настимир Ананиев проговори за скандала с депутатските листи

Има хора, които поставят личните си амбиции и его пред самата кауза

Настимир Ананиев проговори за скандала с депутатските листи | StandartNews.com

Когато има коалиция не е редно да се бъркаш и да казваш: Не ми харесва твоят човек. След като си решил да се събереш с някого, работиш заедно, защото каузата е по-важна. Това заяви пред БНР Настимир Ананиев от ВОЛТ, част от коалицията "Продължаваме промяната"-"Демократична България".

"Не мисля, че има проблем. Има хора, които поставят личните си амбиции и его пред самата кауза. В случая на г-н Дунчев знаете, че той е по-емоционален", заяви Ананиев относно скандала за водач на листата на коалицията в София-област.

Това е дребнотемие. По-важно е самото обединение, изтъкна Ананиев, който не е чул Александър Дунев да напуска, декларира, че неговата кауза ще бъде част от каузите, за които ПП-ДБ ще се борят и добави, че "винаги ще има недоволни".

"По-важно е, че имаме голямо, широко обединение, което ще бъде платформа за всички граждани с кауза. Искаме да покажем, че има как да живеем нормално, да сме нормална европейска държава."

"За мен е по-важно какви избори ни предстоят, особено след решението на ЦИК", настоя Настимир Ананиев. По думите му се очертават два избора, единият от които: "ГЕРБ-ДПС-БСП, които закачливо се заиграха в последните дни на 48-ото Народно събрание. Ние видяхме тази закачка. Те си обещаха да се вземат."

"Ние призоваваме масово да се излезе да се гласува. По този начин ще се компенсира купен вот", подчерта Ананиев.

"Едно от първите послания, които ще използваме, това е "Има как". Има как да се случат нещата. Има как да се преборим със завладяната държава. Има страшно много колебаещи се и това се вижда във всички социологии. Разчитаме единствено на българските избиратели – да разберат, че в момента избираме какъв ще е пътят на България за следващите минимум 10 години. (…) На нас ни трябва конституционно мнозинство. Ако искаме съдебна реформа, една част минава през конституционно мнозинство, друга – през Велико народно събрание."

Ананиев изрази надежда "някои от сателитите, които помагаха на статуквото, да не влязат в 49-ото НС".

Настимир Ананиев ще бъде кандидат от 23 МИР в София. Той е привърженик на преференциалното гласуване и на падането на прага на преференциите. Така според него пропорционалните избори със силен мажоритарен елемент ще бъдат работещ вариант.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай